Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Collageen voor gezond kraakbeen in gewrichten van paarden

Pavo Mobility bevat collageen

Om gewrichten soepel te kunnen laten bewegen moet een paard beschikken over nutriënten die zorgen voor herstel van kraakbeen. Hoofd bestanddeel van kraakbeen is collageen. En het unieke van Pavo Mobility is dat het 125 gram collageen per kilo bevat. Bij de dagdosis van 100 gram geef je je paard dus 12,5 gram collageen om kraakbeen-vorming te ondersteunen. Het collageen dat wij gebruiken in onze Pavo Mobility is gepatenteerd.

Kraakbeen zorgt voor soepele gewrichten

Een gewricht is een draaipunt van 2 (of meer) botten. De 2 botten worden door een kapsel en met peesbanden op zijn plaats gehouden. Tijdens bewegingen komen er grote krachten op de gewrichten te staan. Kraakbeen bedekt de uiteinden van onze botten die in gewrichten bij elkaar komen. Als kraakbeen niet van goede kwaliteit is, dan kunnen gewrichten pijnlijk worden.

Hulpstoffen werken niet alleen

Chondroïtine, Glucosamine en Hyaluronzuur worden in producten vaak gebruikt als hulpstof. Dit zijn allemaal belangrijke stoffen die kraakbeen vorming ondersteunen. Maar de belangrijkste bouwstof (collageen) moet dan wel aanwezig zijn. Zonder collageen doen deze hulpstoffen helemaal niets. De meeste gewrichts supplementen hebben alleen deze 3 stoffen (of maar 1 of 2) in zich. Juist in combinatie met elkaar en collageen werken ze optimaal.