Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Fokkers vertrouwen op Pavo

Pavo investeert voortdurend in onderzoek en past daar de receptuur van de producten op aan. Kwaliteit staat voorop, zodat paardenhouders erop kunnen vertrouwen dat ze het beste van het beste geven als ze Pavo voeren.

Afnemende eiwitgehaltes in ruwvoer

Onlangs is een uitgebreid onderzoek afgerond op gebied van merrievoer. Aanleiding is het afnemende eiwitgehalte in ruwvoer, een tendens die zich steeds duidelijker aftekent. Arm ruwvoer is goed voor dikke paarden en sobere rassen.

Fokkers weten echter hoe belangrijk kwalitatief hoogwaardig ruwvoer is voor de dragende en zogende merrie. Grasmonsters toonden aan dat het daarmee qua gehaltes wel goed zit in Nederland. De kwaliteit was vergelijkbaar met wat rundvee kreeg. Maar op gebied van hooi en kuil was dat een heel ander verhaal. Dat plaatste Pavo voor een dilemma. Voor de stalperiode is dus een ander krachtvoer nodig dan in de weideperiode.

Praktijktesten met fokkers

Pavo gaat nooit over één nacht ijs. Het onderzoek bij zes grote fokkerijs was echter overduidelijk. De veulens waren gezond, groeiden goed en waren mooi droog in de gewrichten. Daarnaast bleven de merries ook beter in conditie.

Naar aanleiding van de uitkomsten gaat Pavo voortaan in de periode dat er ruwvoer wordt gegeven het merrievoer extra aanvullen met aminozuren, vetzuren en vitaminen. De toevoegingen zijn duurder, maar de prijs van het merrievoer blijft gelijk.

Pavo vindt het namelijk belangrijk om te investeren in kwaliteit, zodat fokkers er blind op kunnen vertrouwen dat ze met voer van Pavo goed zitten. Ongeacht de tijd van het jaar.