Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Hippisch Festijn Varsseveld: Dag drie van Michael Jung

De zondag stond vooral in het teken van de cross, maar eerst moest Michael Jung nog met twee paarden springen. Ook hiermee blijft hij met gemak zonder fouten. Dan is er nog net even tijd om voor de vierde keer de cross te lopen, samen met Faye. In de CIC2* is het leerling Kenki Sato die als eerste start, goed door de cross gaat en uiteindelijk vijfde wordt met Chippieh. Even later is het de beurt aan Faye die weinig onder doet en zelfs op 22-23 gewoon rechtdoor gaat. Ook zij heeft slechts enkele tijdfouten en wordt achtste. Dan is het Michael zelf die er geen twijfel over laat bestaan wie de beste is. Het lijkt alsof hij met het grootste gemak binnen de tijd blijft met FischerRocana FST.

Maar helemaal altijd lukt ook Jung dat niet, hij is geen machine. De hengst Der Dante krijgt op de tweede waterpartij een langsloper, maar ondanks dat kan Jung er wel om glimlachen. Omdat al vrij snel het volgende paard weer klaar moet staan, springt moeder Brigitte bij en stapt de hengst na zijn wasbeurt onder een vliegendeken uit over de weg. Ze houdt goed in de gaten dat er geen merries aan komen. Motoren en andere voertuigen daar geeft Der Dante niets om. Uiteindelijk gaat hij op stal.
 
Michael komt terug bij de stal met de fiets, de twee meegebrachte fietsen zijn deze dag veelvuldig in gebruik. Even gaat hij naar de stal van Ricona FST om daarna het opzadelen aan groom Claudia over te laten. Voor een aantal paarden is er eigen harnachement. Zo zijn er meerdere zadels, maar soms past een zadel ook goed op meerdere paarden. Daar komt het belang van sponsoren om de hoek kijken met zadels van Cobra. “Sponsoren zijn voor mij ontzettend belangrijk. Zij geven mijn sportieve prestaties gestalte en zorgen ervoor dat ik kan presteren. Zo zorgt Pavo ervoor dat ik optimaal kan voeren. Ja is sta dan ook voor 100 procent achter deze producten.”
 
Michael stapt met een gebruikelijk ‘voetje’ op zijn derde en laatste paard voor de cross. In alle rust stapt hij ongeveer een half uurtje voor de start naar het losrijterrein. Ook daar stapt hij eerst heel rustig in het rond, draaft een paar rondjes lekker voorwaarts en straalt rust en zelfvertrouwen uit. Een paar rondjes volgen in galop en een rondje met wat tempo erin. De merrie wordt beloond en mag weer even stappen. Claudia pakt de trui aan. Met nog drie combinaties te gaan worden de dikke boomstammen voor het losrijden een aantal keren meestal wat schuin meegenomen. Heel vakkundig gaat hij dan richting de start. Claudia snelt op de fiets naar de finish en Michael gaat als een speer door de cross. Ook met deze merrie staat hij de leiding niet meer af en zichtbaar blij stapt hij na de finish van zijn toekomstige topper af. “Het is prachtig dat je hier met een jong paard naar toe werkt en dat het dan lukt. Het is een geschenk om met paarden te mogen werken”, vinden vader en zoon Jung die super op elkaar zijn ingespeeld zoals het hele team om Michael. “Het is ook het hele team wat hem de EK titel heeft gebracht”, weet zijn moeder.
 
Er is even tijd voor iets te eten. Faye vindt de poffertjes geweldig en Michael gaat voor een patat speciaal. Langzaam maar zeker worden de spullen ingepakt en de hooinetten gevuld voor de terugreis. Eindelijk is de prijsuitreiking waar Michael veel plezier heeft op de bierwagen. Met twee klinkende overwinningen reizen ze weer richting Zuid-Duitsland, waar ze midden in de nacht aankomen en terug kunnen kijken op weer een goede wedstrijd.
 

Bekijk hier meer foto's:

Bron: Horses/Pavo
Door: Jacquelien van Tartwijk
Datum: 23 september 2013


Michael Jung met Ricona
Op de biertonnen