Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Ruwvoer vormt de basis

Wat heeft je paard precies nodig? Met het juiste product en een rantsoen, aangepast per paard, is veel winst te behalen op het gebied van gezondheid, prestaties en gedrag! Maar hoe bepaal je nou het juiste dieet voor je paard?

Ruwvoer vormt de basis voor het rantsoen van een paard. Daarnaast geeft bijna iedereen wel iets bij aan krachtvoer. Er zijn veel verschillende producten op de markt en er komen steeds nieuwe bij, allemaal voorzien van fraaie verpakkingen vol beloften. Het valt niet mee om als paardenhouder door de bomen het bos nog te zien. Uitgangspunt moet het paard zijn. Wat heeft hij nodig? Dat verschilt nogal. Het hangt af van bouw en type, van leeftijd, maar vooral ook van de hoeveelheid werk die wordt gevraagd. Het is verstandig om dat op een rijtje te zetten en dan, al dan niet met behulp van een voedingsexpert, een afgewogen dieet samen te stellen.

Er ontstaat bij paardenhouders de laatste jaren steeds meer bewustwording op gebied van voeding. Het wordt duidelijk dat door het geven van het juiste product en een rantsoen, dat per paard is aangepast, veel winst is te behalen op gebied van gezondheid, maar ook van prestaties en gedrag. Een op maat gevoerd paard heeft een betere weerstand, is blij en vrolijk en heeft voldoende energie om mee te rijden of te mennen, zonder in een onberekenbare tijdbom te veranderen. Bovendien scheelt voeren op maat vaak ook nog in de portemonnee. Ook al is een duurder product soms beter, als je daar vervolgens veel minder van hoeft te geven, pakt het gemiddeld meestal gunstiger uit.