Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Brokkelhoeven

Een goede hoefverzorging is essentieel voor jouw paard. Veel aandoeningen aan hoeven worden veroorzaakt door onvoldoende verzorging en/of onvoldoende beweging. Beweging is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van gezonde hoeven en het hoefgewricht. Hierdoor wordt namelijk de doorbloeding gestimuleerd. Dit is essentieel voor het transport van de voedingsstoffen om de hoef gezond, elastisch en in optimale conditie te houden.

Brokkelhoeven kunnen veroorzaakt worden door heel erg lang droog weer, onvoldoende beweging (en dus onvoldoende toevoer van voedingsstoffen), tekorten in de voeding of een niet goed passend of oud beslag.

Hoeven hebben vocht nodig. Juist het invetten van de hoeven is een van de oorzaken van klachten. Door invetten maak je de hoeven vochtafstotend waardoor ze uitdrogen. Het is bijzonder goed voor de hoeven van je paard als deze zo nu en dan in een natte weide kan rondstappen. De hoeven worden veerkrachtig en glanzen nu ook zonder vet. Heb je geen mogelijkheid tot weidegang dan is het verstandig om de oeven na het rijden even nat af te sponzen.

Soms worden brokkelhoeven veroorzaakt door tekorten in de voeding. Vooral in deze gevallen is het zinvol om Pavo BiotinForte bij te geven voor de vorming van nieuw hoorn. De kwaliteit van het hoorn zal hierdoor zichtbaar verbeteren. Denk er wel aan dat je BiotinForte zeker 4-6 maanden moet geven voordat het resultaat echt goed zichtbaar wordt.

Pavo paardenvoer geeft advies over gezonde hoeven