Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Shetlander die geen of lichte arbeid verricht

Een Shetlander die geen of matige arbeid verricht, heeft genoeg aan gras of ruwvoer. Het beste ruwvoer is stengelig hooi of voordroogkuilgras, het liefst van een latere snede.
Een Shetlander van 200 kg heeft ongeveer 4 kg hooi per dag nodig. Weidegang kan het beste gedurende beperkte tijd worden toegestaan of door stripbegrazing toe te passen, ook al is de wei vrij kaal. Hierbij wordt steeds een klein stuk van de wei afgezet. Dit kan bijvoorbeeld dagelijks verplaatst worden, zodat het afgegraasde deel tijd krijgt om weer aan te groeien. Omdat de vitaminen- en mineralengehaltes in gras en ruwvoer heel wisselend kunnen zijn, is het aan te raden om dagelijks een supplement bij te voeren. Geschikt hiervoor zijn bijvoorbeeld Pavo VitalComplete of Pavo Summerfit. Pavo VitalComplete is een supplement van korrels die de dagelijkse hoeveelheid vitaminen, mineralen en sporenelementen bevatten. Een Shetlander heeft genoeg aan 50 gram korrels per dag.
Een andere mogelijkheid is Pavo Summerfit. Dit zijn koeken die de dagelijkse hoeveelheid vitaminen, mineralen en sporenelementen bevatten en vrijwel geen energie en eiwitten. Een Shetlander heeft genoeg aan een halve Summerfit koek per dag naast weidegang of ruwvoer.