Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Tijd voor een rampenplan

Goofy(28) was in het voorjaar van 2014 door omstandigheden heel erg mager geworden. Hij was lusteloos en stond te wiebelen op zijn benen.  Tijd voor een rampenplan. Goofy is weer verhuisd naar zijn oude vertrouwde stal waar hij weer flink begon te eten.

Ik ben gestart met Grasbrokken en Pavo Care4Life omdat ik mij zorgen maakte over suiker. Suiker is altijd een gevoelig thema geweest bij Goofy. Vroeger was hij vaak opgeblazen en ging na zijn muesli erg staan uitbuiken. We hadden er echt last van met rijden en hij had regelmatig water bij zijn mest.

In overleg met Pavo ben ik begonnen met Pavo 18Plus en SpeediBeet. We bouwen heel voorzichtig op richting 2 kg 18Plus en 1,5kg SpeediBeet. Daarnaast krijgt Goofy een grasmengsel en hooi staat hij overdag in de wei, waar hij wel proppen maakt van gras.

Ik voer 18Plus droog én nat. Droog is makkelijk als iemand anders hem voert. Met warm water maak je er een heerlijke slobber van. Het valt heel snel uit elkaar en hij eet het graag. Inmiddels is Goofy actiever en we zien weer een drafje en soms zelfs een galopje.

Eerlijk gezegd dacht ik ze bij Pavo gek waren om 2kg krachtvoer aan een fjord te adviseren. Ik heb hem altijd heel sober moeten voeren maar nu heb ik beseft dat je het eetpatroon bij een ouder paard moet aanpassen. Dat is echt moeilijk, ik heb me in het begin veel zorgen gemaakt. Nu zie ik dat het beter gaat met hem. We gaan hier zeker mee door!

Lia en Goofy

Update januari 2016: We kregen een berichtje van Lia en Goofy, die nu bijna 30 jaar is.
Ik ben degene met spierpijn na het rijden en niet Goofy. Hij staat weer op ijzers en voelt zich helemaal de bink! Ik wil nu gaan proberen om weer meer naar buiten te gaan maar moet eerst nog een paar keer een "slachtoffer" regelen want de eerste keer alleen is geen goed idee met die energie van hem.