Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Hippisch Festijn Varsseveld: Dag twee van Michael Jung

Michael Jung  had gisteravond de cross al voor de eerste keer verkend en ook vanochtend heeft hij de cross een keer gelopen voordat hij twee paarden in de dressuur startte. Ook die twee dressuurproeven liepen volgens vader Joachim Jung super. Geen wonder, want Michael maakte het verschil al in de dressuur door met beiden ruimschoots de eerste plek in te nemen.

Meteen nadat hij klaar is met de dressuur wordt de cross gelopen, nu met het hele team. Joachim en Brigitte hebben in een hotel overnacht en zijn weer helemaal uitgerust. Ook de moeder van vriendin Faye is deze ochtend aangekomen en loopt mee, samen met hun jonge hond Layla. Die moet ook leren de cross te lopen en Faye leert haar tevens even door het water te gaan waarin zij haar vlot volgt.
 
Leerling Kenki is ook present en samen met zijn vriendin is het team compleet. Duidelijk is dat Michael de cross al heeft gelopen. Brigitte verbaast zich over de dressuurringen vlak naast elkaar waar de ponyruiters hun dressuurproefjes rijden. “Dat is toch heel mooi dat dat zo kan.”
 
De eerste hindernissen worden vlot voorbij gelopen. “Dat de tweede sprong al een combinatie is, is vrij zeldzaam, maar deze ligt mooi in de lijn en is  vrij eenvoudig.”  Bij de Veldschuur kijkt Brigitte nog even naar de oogstwagens die de hindernis flankeren, maar het team is al weer verder gelopen. De Venneschure wordt als een zeer mooie hindernis omschreven.  Bij de punt weet vader Joachim dat je correct moet blijven rijden en het paard goed aan de hulpen moet hebben.  De waterhindernis haalt herinneringen op. Bij de Holleweg wordt de afstand van de coffin nog even besproken.
 
Twee weilanden verderop rent een kudde jonge paarden door de wei. “Dat is toch prachtig,” Michael wenst zich ook zo tien jonge jaarlingen en tien jonge twenters in een kudde en dan wel allemaal halfbloeds. “Nee helaas dat hebben we niet.”
 
Pas bij hindernis 22 en 23 is er even tijd om goed door te nemen hoe die combinatie gereden moet worden. “Kenki gaat zeker rechtdoor en Michael ook, alleen Faye zal hier rechtsom rijden.” Dan zit de cross lopen erop. “Een vriendelijke tweesterren. Michael loopt een landelijke cross altijd drie keer en op grote wedstrijden zelfs vijf of zes keer.”
 
Er is even rust en moet nog een springparcours worden afgelegd. Ook  dat levert voor Kenki, Faye en Michael geen problemen op. Allen blijven zonder fouten.  Dan is het aan de dag van morgen wat de cross brengen gaat.


Bekijk hier meer foto's:

Bron: Horses/Pavo
Door: Jacquelien van Tartwijk
Datum: 21 september 2013

 

 


Michael Jung met Frischer Rocana
Team Jung