Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Nieuwsberichten

Hoe maak je je weide klaar voor het weideseizoen?

Paardenhouders zijn vaak terughoudend als het om bemesting gaat. Maar het is nodig om verarming van de bodem tegen te gaan. Een gezonde bodem heeft een natuurlijk evenwicht, waardoor onkruid minder kans krijgt.
Lees verder >

Van de stal naar de weide

De spijsvertering van een paard is bijzonder gevoelig. Voer daarom veranderingen geleidelijk in. Vooral de overgang van stal naar weide moet voorzichtig gebeuren, om de bacteriepopulatie in de darmen de gelegenheid te geven zich aan te passen. Zo niet, dan kunnen problemen als diarree, koliek of hoefbevangenheid optreden.
Lees verder >

Lacteren is topsport

Melk produceren kost een merrie enorm veel energie, die steeds moet worden aangevuld. In het begin produceert ze nog niet zoveel melk, maar is de concentratie aan stoffen erin hoger. Naarmate het veulen groter wordt, zo rond de tweede en derde maand, is de melkproductie op z’n top. Een merrie geeft in deze periode gemiddeld 3 procent van haar lichaamsgewicht aan melk, dat is bij een gemiddelde afmeting toch al snel zo’n 18 tot wel 25 liter per dag! Qua energieverbruik is dit te vergelijken met een paard dat volop in training is voor de Olympische Spelen.
Lees verder >

Weg met die wintervacht

Als de dagen langer worden, maakt een paard hormonen aan die het startsein geven voor de vachtwisseling. Vaak wordt gedacht dat verharen te maken heeft met de stijgende temperaturen, maar dat is veel minder van invloed. Een paard verhaart ook als het eind februari nog vriest. Hoe kun je hem helpen zich van zijn lange haren te ontdoen?
Lees verder >

Prijswinnaars en antwoorden kennisquiz Horse Event

42.000 bezoekers waren er op Horse Event 2016. Enkele duizenden daarvan zijn er op bezoek geweest in de Pavo stand en deden mee aan de Pavo Kennisquiz. Bekijk de antwoorden en kijk snel of je gewonnen hebt.
Lees verder >

Winnaars Ros en Pavo geluksmomenten

Begin maart deden wij een oproep via onze digitale nieuwsbrief om ons foto’s te sturen van jouw ultieme geluksmoment samen met je paard. Onder de inzendingen mochten bij een abonnement en 5 losse exemplaren van het tijdschrift ROS verloten. Wij hebben genoten van de verhalen.
Lees verder >