Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Pavo in de media

Wanneer je paard een dagje ouder wordt - CAP november 2014

Ouderdom komt met gebreken. Dat is bij mensen zo en bij paarden niet anders. Regelmatig bewegen houdt hen soepel en een aangepast rantsoen helpt je viervoeter om letterlijk en figuurlijk goed in zijn vel te blijven zitten.
Lees verder >

Nieuw seniorenvoer voorziet in behoefte - In de Strengen (19) oktober 2014

Steeds meer paarden in Nederland mogen van hun pensioen genieten. Maar net als bij oudere mensen verandert er het nodige in het lichaam van viervoeters op leeftijd.
Lees verder >

De kwestie van het juiste voer... Als je een lange wedstrijddag hebt - Paints & Quarters (18) september 2014

Hoe leuk! Lekker met je paard op wedstrijd. Soms kunnen dat in de zomer lange (of soms zelfs meerdere) dagen zijn. Terwijl je zelf nog een pakje drinken en een vooraf gesmeerde krentenbol neemt, staat je paard op de trailer te wachten op het volgende wedstrijdonderdeel. Maar waar heeft hij op zo’n lange wedstrijddag behoefte aan?
Lees verder >

Het juiste voer bij brokkelhoeven en een doffe vacht - CAP september 2014

Wanneer je paard niet lekker in zijn vel zit - zijn vacht glanst niet, zijn hoeven zijn droog - dan kan dit vele oorzaken hebben. Toch is het in dergelijke gevallen niet onverstandig om zijn totale rantsoen eens te bekijken. Het kan namelijk zomaar zijn dat je paard onvoldoende eiwitten binnenkrijgt, last heeft van een verstoorde darmwerking of een tekort heeft aan enkele essentiële vitaminen en mineralen.
Lees verder >

Stap voor stap naar een dikker paard - BIT216_2014

Wie een mager paard heeft gehad, weet dat je paard laten aankomen geen kwestie is van een extra schep krachtvoer. Hoe je je magere paard wél veilig laat aankomen? Dat vertellen voedingsdeskundigen drs. Annette Weezel Errens en Rob Krabbenborg.
Lees verder >

Als je een lange wedstrijddag hebt - CAP juli/ augustus 2014

Hoe leuk! Lekker met je paard op wedstrijd. Soms kunnen dat in de zomer lange (of soms zelfs meerdere) dagen zijn. Terwijl je zelf nog een pakje drinken wegslobbert en een vooraf gesmeerde krentenbol wegwerkt, staat je paard op de trailer te wachten op de volgende proef. Waar heeft hij op zo’n lange wedstrijddag nu behoefte aan?
Lees verder >