Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Blog 10: Elise en Amarosa: Varen

Wat doet ze het toch super! Wat rijd ik toch heerlijk! Ik ben erg blij dat ik dit kan zeggen aan het einde van het project, want dit is tijdens het project wel anders geweest.

Geen vaarbrevet
Toen we startten met Pavo door dik en dun besloten we om tijdens het project geen wedstrijden te rijden. Zo kon ik mij vol concentreren op het afvallen van Amarosa.
De afgelopen tijden heb ik ook mindere tijden gehad. Momenten dat niets ging zoals het moest. Paard niet actief, slechte aanleuning en onrustig. Op die momenten kon ik vreselijk boos worden. Ze liep voor mij gevoel altijd zo braaf en nu had ik een paard wat amper een B-proef kon lopen. Waar was mijn paard, mijn trouwe viervoeter die alles deed wat ik vroeg? Iedereen zei: “het hoort erbij”, maar ik ken mijn paard niet!
Het voelt zo raar als je paard die altijd braaf zijn rondje loopt opeens niks doet wat jij wilt. Alles moest ik 3 keer herhalen, de 4e keer ging het dan goed en de 5e,6e 7e keer vertikte ze het weer.

Recht op het doel af
Achteraf begrijp ik Amarosa’s reactie wel, en ook weet ik dat het nodig was. Ik begon weer helemaal van onderaf aan en moest alles opnieuw opbouwen. Bij nieuwe dingen gaat er ook in de communicatie wel eens iets mis. Amarosa en ik zaten op een boot terwijl we allebei niet wisten hoe we moesten varen. Door samen te werken hebben we het roer recht gekregen. Ondertussen varen wij recht op ons doel af!

Volle kracht vooruit
Mijn mede kapitein sjouwt, draagt, straalt kracht uit en is actief. Woorden die ik nog nooit heb kunnen gebruiken om haar te omschrijven. Fantastische woorden, woorden om verder mee te trainen. momenteel varen wij met volle kracht vooruit, want wij zijn van plan om in het nieuwe jaar de wedstrijdring te bevaren.