Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Spieren trainen

Het spierstelsel van het paard heeft verschillende functies. Het houdt het gehele skelet van het paard bij elkaar, het zorgt ervoor dat een paard zich kan bewegen en dient bovendien als warmtebron. De spieren halen hun voeding uit koolhydraten en vetten.

Wat kan ik doen voor meer spieropbouw?
Een goed trainingsschema is essentieel bij het opbouwen van spiermassa. Door te trainen ontwikkelen de spieren zich vanzelf. Wel kun je via de voeding extra aminozuren, vitamine E, C en lecithine toevoegen om de spierontwikkeling te ondersteunen, Pavo MucsleBuild is hiervoor bijvoorbeeld een goed supplement.

Wat kan ik doen bij spierstijfheid?
Spierstijfheid of spierpijn kan voorkomen worden door een goed trainingsschema, een goede warming-up en een goede cooling-down. Zolang een paard naast het werk ook onbelast en vrij enkele uren per dag kan bewegen (en niet 24 uur op stal staat) zou er geen spierpijn bij het paard meer moeten optreden.

Op het moment dat je paard stijf is omdat hij last heeft van spierverzuring, kan je een kuur Pavo MuscleCare geven om de afvalstoffen in de spieren sneller af te voeren. Wanneer je paard heel vaak stijf wordt, kan je dagelijks preventief de halve dosering MuscleCare bijvoeren. Dit supplement zorgt dat ervoor dat paarden die stijf zijn weer soepeler worden.

Om de spierfunctie van sportpaarden te ondersteunen en hun spieren te beschermen tegen melkzuur, is het van belang om extra vitamines E , C en Selenium aan het voer toe te voegen door middel van Pavo Eplus. Zo kan je de spieren van je paard soepel houden en spierverzuring helpen te voorkomen.

Informatie over spierbevangenheid is te vinden in het artikel Spierbevangenheid.