Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Kun je een veulen opfokken zonder veulenbrok?

Mijn jaarling KWPN merrie staat op een manege waar ze geen veulenbrok voeren. Aangezien er verder maar weinig jonge paarden staan, is de manege-eigenaar ook niet van plan om voor een paar paarden speciaal voer aan te schaffen.
Ze krijgt 2 kg basisbrok per dag. Krijgt ze zo voldoende binnen voor de groei, of moet ik toch zelf iets anders gaan voeren?

Antwoord

Een basisbrok voldoet niet aan de voedingsbehoefte van een jaarling die nog volop in de groei is. Het meest optimale voer voor jouw paard is Pavo Podo® Grow.

Pavo Podo® Grow
Deze brok bevat de juiste hoeveelheid energie en eiwit voor een goede gelijkmatige groei. Daarnaast bevat Pavo Podo® Grow essentiële vitaminen, mineralen en sporenelementen voor een optimale ontwikkeling van het beendergestel. Aangezien ze dit niet voeren bij jou op stal, is het een mogelijkheid om zelf Pavo Podo® Grow te gaan voeren. Een andere optie is om naast de basisbrok Pavo Podo®Care te voeren.

Pavo Podo®Care
Pavo Podo®Care is een supplement met alle noodzakelijke vitaminen, mineralen en sporenelementen die essentieel zijn voor een gezonde ontwikkeling voor veulens tot een leeftijd van 30 maanden. Dit supplement zorgt voor een optimale ontwikkeling van het beenderstelsel; het versterkt het weefsel en verbetert de doorbloeding.

Als je zelf geen invloed hebt op het soort krachtvoer dat jouw jonge paard krijgt is het heel verstandig om Pavo Podo®Care bij te geven.

Hoeveelheid
Als je Pavo Podo® Grow voert i.pv. de basisbrok kan ik je adviseren 0.75 - 1.5 kg per dag te voeren. Vanaf 19 maanden kun je deze hoeveelheid verhogen naar 1 - 2 kg per dag.

Als je paard 2 kg basisbrok per dag krijgt adviseer ik je je paard dagelijks 100 gram Podo®Care er bij te geven. Belangrijk is dat je voor voldoende eiwitten onbeperkt ruwvoer aan je paard verstrekt.

Pavo Podo® Grow of Pavo Podo®Care kun je het beste blijven geven tot je merrie een leeftijd van 2.5 - 3 jaar heeft bereikt. Na 3 jaar hoef je geen specifieke voeding meer aan je paard te voeren, maar voldoet alleen een basisbrok.

Succes!
GroomingConsultant
Emma Hintzpeter