Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Blog 11: Elise en Amarosa: Het eindresultaat

Van 665kg naar 580kg, wat een verschil! De eerste 30kg viel Amarosa al af voor het project. Dit heb ik gedaan door krachtvoer verlaging en langere training. Maar hoe hard ik ook aan het werk was (naar mijn idee) er ging niet meer vanaf.

Trots
Op de eerste meting van Pavo door dik en dun woog Roos 635kg. ik was bang dat ze niet veel zou afvallen tijdens het project, omdat ik er zelf ook zo lang mee bezig was. Vrijdag 15 november gingen we voor de eindmeting weer naar Kliniek Bodegraven. De dierenarts zag dat ze wat was afgevallen, maar toen ze ging voelen zag ze pas het verschil. Ze gaf ons een groot compliment voor het harde werken en ik voelde me trots. Trots dat we dit (samen met Pavo) toch even bereikt hadden.

Ik vertelde de dierenarts dat het een heel ander paard was. Een paard wat ik in beweging en gang totaal niet herkende. Ik was met mijn (nieuwe) paard erg blij, en merkte zeker het resultaat van het project. Toch wilde ik graag bevestiging in getallen. Ik hoopte dat ze onder de 600kg zou wegen en ik maakte nog een geintje dat ze anders maar de meetlint strakker moesten trekken. Dit alles was helemaal niet nodig. Op het moment dat ze op de weegschaal stond kon ik mijn ogen niet geloven…. 580kg! Dit was echt boven mijn verwachting en ik was ontzettend trots.

Superteam
Ik ben nog steeds blij dat ik mee gedaan heb aan het project. Wat had ik een super team om mij heen staan! Een team wat eerlijke antwoorden gaf op mijn vragen. Mij steunde en power gaf als het wat minder ging. En mij buiten dit project ook begeleidde met de voeding van mijn andere paard die na een blessure 3 maanden boxrust heeft.

Als ik Pavo nu zou moeten omschrijven dan ben ik zeer tevreden. Ik geef toe dat ik niet echt merkentrouw ben en verschillende merken heb geprobeerd. Over Pavo ben ik echt tevreden, niet alleen over de voersoorten zelf, maar ook over de kennis die de mensen daar hebben. Ze vinden het welzijn erg belangrijk en ook dit staat bij mij hoog in het vaandel. Pavo blijft ook na dit project mijn merk!

Ook hulp voor jou
Iedereen die vragen heeft over de voeding van zijn paard wil ik wijzen op het GroomingTeam van Pavo. Dit team bestaat uit voedingsdeskundigen en dierenartsen die op jou vraag een passend en eerlijk antwoord kunnen geven.

Via deze weg wil ik iedereen bedanken die tijdens het project hebben geholpen. Bedankt voor de leuke, leerzame en gezellige tijd die ik met jullie heb gehad.

Ps. Ik moet nu zijn bijnaam ‘bolle’ aanpassen, jullie een idee?