Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Blog 12 – Cindy gaat logeren

De grote vakantie is begonnen en wij gaan 10 dagen naar Turkije. Heerlijk natuurlijk. Maar de vraag was: wat doen we met Cindy…. Bij de West Stichtse kunnen de paarden niet onbeperkt naar buiten. Dus zolang je er zelf bent om te rijden, buiten te zetten, etc, komen ze er genoeg uit. Maar als je zelf even weg bent, wordt het wel lastig om haar voldoende beweging te geven. We wilden haar liever ergens neerzetten waar ze veel naar buiten kon en waar er een oogje in het zeil gehouden zou worden of het allemaal wel goed ging.

Een geschikt logeeradres vinden was nog niet zo gemakkelijk. Cindy is natuurlijk niet gewend om de hele dag buiten te lopen. En ze is zeker niet aan een rijke wei gewend. Dus we konden (en wilden) haar niet zomaar ergens op de wei zetten – dat vonden we een veel te groot risico op koliek. Dus op zoek naar een plekje waar ze overdag een paar uur naar buiten kon – maar niet op het volle gras - en s’nachts evt naar binnen zou kunnen. 

Cindy kon terecht bij Yvonne en Hans van ATORKA. Zij hebben naast hun ruiter- en outdoorshop ook een pensionstal aan huis. Ze hebben zelf een aantal IJslanders en daarnaast nog een een paar pensionpaarden. De paarden gaan allemaal overdag naar buiten. De Ijslanders staan zelfs het grootste deel van het jaar buiten. Ze hebben ruime paddocks die voorzien zijn van een grote houten voerbakken voor hooi en een drinkbak, dus de paarden kunnen onbeperkt naar buiten. Als je wilt, zelfs 24 uur per dag. Ze hebben ook nog een stuk wei waar de paarden een paar uurtjes per dag in kunnen. Helemaal ideaal.

Dus op vrijdag 13 juli hebben we Cindy naar Stal frá Gaedingi gebracht. Dat Cindy nieuwsgierig is, dat wisten we al. Maar ze heeft bij Yvonne en Hans ook haar ogen weer uitgekeken. Bij frá Gaedingi op het erf is het toch weer net even anders als het nu al vertrouwde stalletje op de manege. Er vliegt, fladdert en loopt vanalles rond; kippen, katten, honden, duiven, IJslanders en bij de buren lopen koeien. En die waren wel heel bijzonder, kortom veel nieuwe indrukken.

De eerste dagen dat ze daar stond, waren we nog thuis. Dus we konden zelf even zien dat het allemaal goed ging. De eerste dag dat ze er stond, had ze zich behoorlijk druk lopen maken en konden we goed zien dat ze wat opgetrokken was en misschien zelfs wel wat kilo’s kwijt was. Maar na een dag wennen, ontspande ze en was de rust weergekeerd. We zijn met een gerust hart vertrokken naar Turkije.

We zijn natuurlijk al maanden heel intensief bezig om Cindy weer in goede conditie te krijgen. Dus haar in ‘vreemde’ handen achterlaten, was best even moeilijk. Gelukkig waren al onze zorgen voor niets. Cindy heeft het super naar haar zin gehad. Ze zag er fantastisch uit. Lekker in haar vel, goed op gewicht en helemaal happy. Wij hebben dus niet alleen een fantastische vakantie gehad, maar Cindy ook! Bedankt, Yvonne en Hans voor de goede zorgen!!

Het is ons eigenlijk zo goed bevallen, dat we hebben besloten dat we nog even lekker bij frá Gaedingi blijven staan zolang het weer het toelaat. We kunnen gewoon alles doen; longeren, rijden en gebruik maken van de 250m lange Ovaalbaan. Dus we pakken nu rustig de training weer op en laten Cindy nog even lekker buiten genieten zolang het kan.