Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Blog 16 - De tweede hartslagmeting

Na het hangen knapte Cindy gelukkig snel op. Ze stapte na een paar dagen alweer gewoon en na een weekje rust konden we het rijden weer oppakken. We waren rustig aan wat aan het stappen en draven met haar, maar echt trainen kon je het natuurlijk nog niet noemen.

Afgelopen zaterdag hadden we de tweede hartslagmeting met Carolien Munsters van Moxie Sport en PAVO. We waren wel benieuwd. Want door de tegenslagen met Cindy in de afgelopen 2 maanden hebben we natuurlijk niet volop kunnen trainen met haar.
En dat is eigenlijk ook precies wat de hartslagmeting liet zien. Stap en draf waren prima in orde. Haar hartslag steeg niet enorm en de hersteltijd na inspanning was in orde. Bij de galop konden we dan de achterstand zien. Cindy’s hartslag ging iets teveel omhoog en het herstel duurde te lang. Hieraan kun je zien dat ze dat dus echt moeilijk vindt. Carolien’s advies is om haar de komende drie weken heel langzaam op te bouwen met galopwerk. Stappen en draven kunnen we gewoon doen en dan mogen we twee minuten galopperen. Na de galop moet ze vier minuten hersteltijd krijgen voordat we weer wat kunnen draven. Dit moeten we zo’n 2-3 weken volhouden en dan kunnen we het originele trainingsschema van Carolien weer gaan oppakken.

Als ze meer gaat werken, moeten we ook het voerschema aan gaan passen. Tot nu toe kreeg ze 2x per dag 1 kg PodoGrow, een PAVO summerfit koek, een paar keer per week slobber én natuurlijk veel hooi. Zodra we de training echt gaan opbouwen, mag ze omhoog in het krachtvoer en of er nog iets anders aangepast moet worden, horen we nog even van PAVO. We gaan wel vast beginnen met het supplement PAVO Mobility. Dit helpt de spieren, pezen, banden en de gewrichten om sterk en soepel te blijven in de opbouw van de training.

Nu we toch nog in de rustige opbouwfase zitten, hebben we Cindy nog maar even aan een APK-tje onderworpen. De fysio komt nog een keertje langs om haar na te kijken. Ze is ingeënt én de tandarts heeft haar gebit even nagekeken. Dus de komende week doen we dus rustig aan – vanwege de enting – en daarna kunnen we gaan beginnen aan de echte opbouw van de training – eindelijk.

Nu maar hopen dat onze dame ditmaal geen roet in het eten gooit….