Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Blog 5 - Te dik…precies goed…ieder z’n mening

Iedereen twijfelt wel maar soms wordt het je ook niet makkelijk gemaakt. Is de kijk op paarden echt zo veranderd of stel ik me nou aan. Amarosa valt langzaam toch wat af en ik vond dit een reden om een foto te maken en op internet te zetten zoals facebook en hyves. Je krijgt dan veel fijne reacties met ga zo door en ik zie het verschil. Maar toch zijn er ook veel die zeggen: ze is niet dik… ze is goed zo… ik zou stoppen. Heb ik dan een te mooie foto gemaakt? Heb ik een verkeerd beeld of is het beeld van de mensen in het algemeen veranderd?
Zacht gezegd denk ik persoonlijk het laatste. Als je zelf een paard hebt wat te dik of te dun is ga je op het gewicht letten van andere paarden. Het valt mij op dat er eigenlijk wel veel paarden te dik zijn. En nee ik zeg geen honderden kilo’s maar een kilo of 20. Net dat vet laagje. Willen wij de paarden van tegenwoordig zo zien of verwennen en voeren we ze te veel?

Ook ik moet eerlijk toe geven dat ik graag naar een wat voller paard kijk, maar toch achter elke kilo schuilt een gevaar en hoe meer kilo’s hoe groter het gevaar.

Dit gevaar kom ik tijdens het project onder ogen en ik zie dat het zo verkeerd is! Het is voor mij echt een Eye opener. Dus nee ik ben nog niet tevreden en het is nog niet het eind gewicht wat is met Amarosa wil halen. Het begin is er maar we zijn er nog zeker niet!

Wanneer is je paard nu te dik, bekijk de video waar precies wordt uitgelegd hoe je de lichaamsconditie van je paard meet.

Pavo: vooral in de dressuur zien we graag wat vollere paarden, maar dan bedoelen we wel spieren. Er zijn veel mensen die vet voor spieren aanzien en daarom een te dik paard als ‘mooi’ bestempelen.