Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Wat zeggen Pavo klanten van het seniorenvoer Pavo 18Plus

Twaalf eigenaren van oudere paarden zijn door Pavo gevraagd de seniorenmuesli Pavo 18Plus te proberen. Aan het einde van de testperiode hebben testers een enquête ingevuld over hun bevinden. Eén van de paarden is helaas tijdens de testperiode overleden aan ouderdom.

De gemiddelde leeftijd van de testpaarden was 25 jaar. Het jongste paard was 20 jaar en de twee oudste waren 30 jaar. Twee testers voerden meer dan één paard. Negen paarden hadden een gebit wat nog volledig in tact was. Van één paard was het gebit hier en daar wat aangetast en één paard had weinig tot geen tanden, hierdoor werd het eten van ruwvoer beperkt. Ongever de helft van de paarden werden met regelmaat bereden, Alle paarden kwamen dagelijks buiten in de wei of in de paddock.

Hoeveel voeren

Gemiddeld gaven de testers 1,8kg Pavo 18Plus per dag aan hun oudere paard. 36% had Pavo 18Plus bereid met water, waarvan de helft met warm en de andere helft met koud water. De overige 64% voerde Pavo 18Plus droog aan hun paard.
Twee testers mixen Pavo 18Plus met ander krachtvoer. Het paard met het zeer slechte gebit kreeg Pavo 18Plus gemixt met Pavo SpeediBeet. Alle paarden vonden Pavo 18Plus erg het lekker. 

Resultaat

73% van de testers blijft Pavo 18Plus voeren. Het gemiddelde cijfer dat de testers gaven Pavo 18Plus gaven is een 8. Het laagste cijfer was een 6, er werden ook twee 10en gegeven.

Uit de test is gebleken dat alle paarden Pavo 18Plus lekker vinden. De magere paarden komen aan in gewicht en de paarden zitten goed in de vacht. Vooral de paarden met een conditie achterstand verbeteren spectaculair.


De Fjord en Shetlander van Hitty Visser samen in de wei
Tini Stitzinger met haar arabier Furi

Quotes

Tiny Stitzinger: “Ziet er lekker uit, wordt goed gegeten. Fijn dat het droog en nat te voeren is.”

Marlies van Manen: “Qua structuur goed en het ruikt lekker, het ziet er lekker uit!”

Karin Kersten: “Mijn paard eet het graag vanwege de goede ingrediënten.”

Jeanette de Waard: “Op het oog ziet het er heel smakelijk uit en ruikt goed en wordt goed gegeten. Hij eet nu met plezier de bak leeg en dat was de hele zomer een probleem.”

Kimberly Huijnen: “De structuur, geur en kleur ziet er smakelijk uit. Djila eet het ook heel erg graag en makkelijk, dat is ook wel belangrijk. Ze oogt heel gezond en nadat ze geschoren was kwam ze ontzettend glimmend uit haar vacht. Verder is ze gewoon vrolijk en alert. Dit voer is specifiek is voor senioren en PPID. Mijn paard wordt binnenkort getest. Mocht deze positief zijn is het sowieso wel verstandig dit te voeren.

Leonie Rozendaal: “Klinkt echt super! De dingen die ik erover lees klinken goed. Ik vind het ook heel fijn dat je het nat en droog kan voeren. Daarnaast zit alles erin, wat mijn paard nodig heeft.”

Sabrina Post: “Hij is actiever.”   

Hittie Visser: “De vacht wordt er beter van en ze beginnen langzaam te groeien. De ideale muesli voor een oudere pony.”