Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Zijn klanten tevreden over Pavo SpeediBeet?

In december 2013 heeft Pavo in advertenties en op de website klanten opgeroepen om het nieuwe Pavo SpeediBeet te proberen. Uit alle aanmeldingen zijn per land 30 paardenhouders geselecteerd. Zij hebben een zak van 15kg ontvangen en dat gedurende enkele weken geprobeerd. Via een enquêteformulier hebben zij hun bevindingen met ons gedeeld.

Van de testpaarden was 55% boven de 18 jaar, 35% was jonger. 15% van de paardenhouders voerde meerdere paarden. In België heeft Stoeterij Diepensteyn SpeediBeet uitgeprobeerd bij de bekende  ‘Palm-paarden’.

50% van de testpaarden moesten wennen aan de smaak. Zij kregen SpeediBeet gemixt met krachtvoer of een beetje zemelen of slobber. Van die 50% at de helft het na een week ook zonder krachtvoer. Enkele paarden eten het na enkele weken nog steeds gemengd. Eén paard lust het echt niet.

Bijna iedereen is tevreden over de snelheid waarmee SpeediBeet weekt in koud water. 25% van de testers houdt bij bereiding met koud water 30 minuten aan. Twee testers maken SpeediBeet 8 uur van tevoren aan, waarvan één tester puur uit praktische overweging.

Wij hebben met elkaar geconstateerd dat 1 verpakking prima is om SpeediBeet te proberen en te kijken of je paard het lekker vindt, maar om een echte verandering waar te nemen is langere tijd nodig.

40% van de testers vinden Pavo SpeediBeet met € 11,95 aardig aan de prijs. Voordeel is de snelle inweektijd en het lage suikergehalte.  Bij 400 gram droog product voer je 2,5 kg kant en klaar product wat neerkomt op € 0,32 per dag. Meerdere testers verdelen deze hoeveelheid over meerdere paarden.

Quotes:

Amber Norst - Nederland
Goed alternatief voor slobber, het geeft veel volume

Annalynn Gordeau - Nederland
De vlokken zetten mooi uit, het wordt erg luchtig. Je kunt lekker veel volume geven maar het is eigenlijk teveel voor wat mijn paard op kan in één maaltijd

Aline van Oosten – Nederland
Fijne aanvulling voor in het stalseizoen

Elke de Keyser – België
Paarden moeten het écht leren eten, maar na een tijdje wisten ze het wel.  Het is veel gezonder dan gewoon krachtvoer en een goed alternatief

Marije van Beek – Nederland
De bodem wordt zo ongeveer uit de emmer gelikt. Het is een zacht product dat mijn ouwetje met wat gebitsproblemen goed weg krijgt. Het is een mooie drager om de geweekte muesli doorheen te mengen

Kathleen Mooren – België
Milton is nooit enthousiast als ik met nieuw voer kom aandraven, maar met SpeediBeet is het anders. Toen ik dat in zijn voerbak deed was hij niet meer te houden. En het is gemakkelijk te bereiden en mee te nemen naar stal.

Danny de Vijlder – België
De paarden eten langzamer en ze krijgen veel vocht binnen

Ann Segaert – België
Fijne aanvulling op het normale rantsoen tijdens de wintermaanden. Zeer gemakkelijk klaar te maken.

Kelly Schrijver – Nederland
Erg fijn product voor paarden met aanleg voor spierbevangenheid

Renée Alrich – Nederland
Ik ben er zeer blij mee voor mijn paard met de ziekte van Cushing

Naar de Pavo SpeediBeet website


Kathleen Mooren, Pavo SpeediBeet tester
Marielle Heuvelman, Pavo SpeediBeet tester