Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

IJsbrand Chardon geeft advies over suikerdip

Dip
Beste heer Chardon,
 
Ik rijd met een enkelspan pony samengesteld. Ik probeer zo goed mogelijk om te gaan met de voedingsbehoefte van mijn pony en voer tijdens wedstrijdweekenden ook extra e-lyte bij om tekorten weer snel aan te vullen. Zelf voer ik de pony enkele uren voor we moeten rijden. Nu heb ik mij laten vertellen dat drie uur na het voeren de pony een ‘dip’ krijgt. Mijn vraag aan U is: hoe lang van tevoren kan ik het beste mijn pony voeren?
 
In afwachting op uw reactie.
Met vriendelijke groet, Francisca Lanke


Beste Francisca,

Het is inderdaad zo dat paarden twee tot drie uur na het voeren een 'suikerdip' kunnen krijgen, net als mensen. Voer op wedstrijden niet anders dan thuis en probeer je zo veel mogelijk te houden aan je normale voertijden. Zorg dat je pony het voer twee uur voor de proef op heeft. Geef hem de normale portie. Mocht dit qua tijdstip of om een andere reden niet lukken, geef hem dan de helft voor de proef en de andere helft na de proef.
Voer je pony ook geen hooi meer tot twee uur voor de proef. Geef hem uiteraard wel onbeperkt water. Je kunt op de wedstrijden naar behoefte vitaminen bijvoeren. Wij gebruiken hiervoor PAVO slobber zodat de vitamines en supplementen makkelijker opgenomen worden door het paard. Wij voeren onze menpaarden PAVO Sportsfit. In de zomer krijgen de paarden olie aan de brokken toegevoegd voor de extra energie. In de winter is dit niet nodig.
Heel veel succes met je pony!

Met vriendelijke groet,
IJsbrand en Bram Chardon


Deze vraag is gesteld door een menner in het kader van een gezamenlijke actie van Pavo Paardenvoer, Team Chardon en www.hoefnet.nl