Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Springpaard met brokkelhoeven

Mijn nieuwe paardje, een BWP ruin van 9 jaar, heeft last van brokkelige hoeven. Zijn hoeven zijn van een slechte kwaliteit. De smid zegt dat hij daardoor redelijk moeilijk te bekappen is omdat de nagels heel moeilijk kunnen ingeklopt worden. Kunnen wij hem iets bijvoeren dat dit probleem oplost? Moet er rekening mee gehouden worden voor het springen? Heeft hij speciale bescherming nodig?
PS: Hij staat overdag op een paddock ‘s nachts in de stal, ik rijd met hem LRV. Hij krijgt anderhalve schep sportmuesli.

Antwoord

Supplement met Biotine
Wat je nu voert aan sportmuesli is een prima basis. Brokkelhoeven zijn vervelend en het probleem is nooit helemaal op te lossen met speciaal voer, maar je kunt er zeker iets aan doen om het te verbeteren. Pavo heeft speciaal voor paarden met brokkelhoeven een supplement ontwikkeld,Pavo BiotinForte. Dit supplement zorgt ervoor dat de hoeven weer elastisch worden. Het heeft wel even tijd nodig om zijn werk goed te kunnen doen. Na vier maanden zie je pas echt resultaat.

Vochtige hoeven
Extra bescherming geven tijdens het rijden is moeilijk. Wat je wel kunt doen, is de hoeven regelmatig met water afspoelen als het buiten wat droger weer is. Het is belangrijk dat de hoeven voldoende vocht krijgen. Je zegt dat je paard overdag in de paddock staat. Wat doorgaans goed werkt is om voor de waterbak de bodem nat te maken, waardoor het paard een aantal keren per dag met zijn hoeven op een vochtige bodem staat. Dat kan heel goed helpen om het brokkelen van de hoeven te verminderen.

Veel succes ermee!