Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Adviesfilter
Advies over
Houderij

 

Trainingsschema voor Cindy

Individueel trainingsadvies voor Cindy die te mager is

Aan de hand van de nulmeting zijn diverse parameters berekent die de fitheid van het paard in kaart brengen en deze zijn gebruikt in het onderstaande trainingsprogramma.

Voordat we uitleggen hoe dit trainingsschema's is opgebouwd willen we heel nadrukkelijk vertellen dat deze speciaal voor Cindy is samengesteld. Ieder paard is anders en zo ook de training. Het plaatje is een illustratie om je te laten zien dat een sessie van 5 minuten al serieueze training voor  Cindy is.
Pas dit niet zomaar toe op je eigen paard, wat voor de een zinvol is kan bij de ander blessures veroorzaken. Wil je voor jouw paard ook een effectief programma, neem dan contact op met Moxiesport.

De trainingen bestaan uit:

  • Herstel trainingen (lage intensiteit)
  • Intensieve trainingen (hogere intensiteit, korte duur; opbouwen spieren paard)
  • Duurtrainingen (matige intensiteit, langere duur, verliezen vetweefsel indien nodig)

Herstel training

Wordt in de kalender aangegeven met een groene kleur. Voor Cindy vallen de volgende activiteiten onder herstel training en kunnen naar eigen inzicht (gevarieerd) gebruikt worden op het moment dat er een herstel training gedaan moet worden. De duur van herstel training zit tussen de 30 – 60 min.

  • Eenvoudig tot normaal dressuur werk
  • Longeren aan het halster
  • Actieve rust (wei / paddock / stapmolen)

Intensieve training

In de kalender aangegeven met de oranje kleur. Voor Cindy vallen de volgende activiteiten onder intensieve training. Deze kunnen gevarieerd worden, maar wel belangrijk is dat de duur van de intensieve training zoals aangegeven in het trainingsschema gehanteerd worden. Intensievere training heeft (na warming up 20 min.) een duur in totaal van ongeveer 10-15 min. (opgedeeld in kleinere blokjes van een aantal minuten werk versus herstel tussendoor).

  • Intensiever dressuur werk (zoals met warm weer of meer galopwerk)
  • Springen / balkjes springen (alleen als iets intensiever achter elkaar wordt gedaan)
  • Snellere galopstukken (richting middengalop >)

Duurtraining

Komt voor Cindy niet voor in het trainingsprogramma.