Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Aron houdt vorm vast in Masterclass Tuigpaarden

Op zondag 21 Juni 2015 is voor de derde keer op rij Aron (v. Ganges) aangewezen als het beste tuigpaard in de PAVO Masterclass supported by Horses2fly & Leen Soldaat Training Systems. Zondagmiddag traden de beste tuigpaarden van Nederland op tijdens CHIO Rotterdam, waar de tribunes afgeladen vol zaten met paardenliefhebbers, in afwachting van de Grote Prijs voor de springruiters.

Aron, de voormalige KWPN-goedgekeurde hengst, won in Tubbergen, Etten-Leur en nu in het Kralingse Bos. De sensationeel dravende vos kreeg de meeste concurrentie van Bastiaan (v. Saffraan) met Erik van der Veen en de nummer twee in Mierlo: Amaretto (v. Hofmeester) met Thijs Blankendaal.

Mierlo-winnaars Only the Lonely (v. Manno) en Evelien Corbeek werden nu als vierde opgesteld. Derk Jan Mekkes heeft wel eens aangenamer gereden met PrimeVal Bentley (v. Larix), die hij moest inhouden omdat een wiel van de wagen eraf dreigde te lopen. Ze werden vijfde, voor Jan Jordans met Barend (v. Marvel).

Het klassement werd opgesteld door Focko Dorhout Mees (bestuurslid CHIO Rotterdam), Pius Schwizer (springruiter) en Di Lampard (chef d’equipe van het winnende Britse springteam  in Rotterdam). Jan Willem Körner stond het drietal bij als KNHS-jurylid.

Voor Pius Schwizer was het niet de eerste keer dat hij tuigpaarden van dichtbij zag, want in 2011 in Stuttgart vocht hij bijna met Ludger Beerbaum wie er plaats mocht nemen achter PrimeVal Bentley VDL. Op CHIO Rotterdam sprong hij op de bok naast Cees Embregts, nam hij de leidsels over en stuurde hij de winnende Aron voortreffelijk rond in de ereronde. “Wirklich eine super Show mit fantastischen Pferde”, zei de topruiter.

Volgende week zondag 28 juni vindt de vijfde wedstrijd van de Masterclass Tuigpaarden 2015 plaats tijdens CSI Twente  in Geesteren om 15.00 uur, vlak voor de Grote Prijs van Twente op 1.60m niveau.

Foto: Nils Boeser

Overige berichten

> 5 redenen om op Pavo Vital te stemmen
> Pavo feliciteert Hippische Ondernemer van het Jaar
> 5 redenen om Pavo te bezoeken op Horse Event 2017
> Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden
> 5 voedingstips bij de meest voorkomende trainingsproblemen
> Hoe voer je een paard op leeftijd, zodat hij langer fit en gezond blijft?
> Hoe maak je je weide klaar voor het weideseizoen?
> Van de stal naar de weide
> Lacteren is topsport