Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Opening Pavo fabriek in Pinto (Madrid, Spanje)

Pavo heeft de deuren geopend van zijn nieuwe paardenvoer fabriek in Pinto (Madrid). De Pavo producten worden vervaardigd en gecommercialiseerd door het bedrijf Nanta in Spanje en Portugal. Er is bijna 2 miljoen euro geïnvesteerd in deze strategische fabriek om zo de toekomst plannen om Europees marktleider in paardenvoer en supplementen te worden te realiseren. Voor de productie en het verpakken van voer wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën.
Gezien de hoge verwachtingen werden er 2 open dagen gehouden en o.a Anton Baarslag (Directeur van Pavo) was hierbij aanwezig.

Pavo streeft ernaar om binnen de paardensector samen te werken met de beste partners van verschillende organisaties. Enkele partners waar Pavo Spanje en Portugal mee zullen samenwerken zoals  Venancio García – General Secretary of RFHE -, Pedro Rey – Technical Manager of Accades – and Jacobo Rojo – Competition Manager of Ancce – waren ook aanwezig bij de opening van fabriek.
Dealers en verkoop teams waren uitgenodigd op de tweede opendag. Op de tweede open dag waren bijna 200 aanwezigen en hiermee kunnen we zeggen dat de opening van de fabriek een groot succes was! Beide dagen waren qua programma vrijwel hetzelfde; als eerste heeft manager Gerd Botter een introductie presentatie gegeven over de historie van Pavo en zijn positie in de Europese markt. Daarna heeft Joaquin Peinado (marketing) enkele punten uitgelegd met betrekking tot het merk en de ruimte die het opvult in de Spaanse markt/paardensector. Hierna heeft Carmen Martin de Lara (communicatie) verteld welke stappen er gemaakt zijn in relatie tot het nieuw verpakkingssysteem, web en adverteren. Als afsluiting heeft Quim Cloter (product manager) nog iets verteld over het Pavo assortiment. Ook werden investeringen die gemaakt worden voor de productie van het voer naar voren gebracht zoals, voer mixers, verpakkingsystemen, nieuwe silo’s etc. hierbij kwam ook de kwaliteit ter sprake omdat er hiervoor gebruik wordt gemaakt van een nieuw laboratorium en apparatuur. Jose Antonio Albarran (productie manager van de fabriek) had de leiding bij deze presentaties op 1juni en Jose Damian Rodrguez (kwaliteits coördinator) had op 7 juni hier de leiding over.
Er was een verassing voor het publiek tijdens het evenement. Marcos Bartolomé (van het Pavo team) interviewde Ángel Bermejo, dressuur ruiter van het hoogste niveau, die het publiek duidelijk probeerde te maken hoe belangrijk de connectie tussen het paard en de ruiter is, en het belang van paardeneigenaren als het over welzijn en gezondheid van het paard gaat. Bermejo gaf ook aan hoe belangrijk het is om te zorgen dat het paard een goede lichamelijke en mentale conditie heeft voor en tijdens wedstrijden.
Ook heeft op 7 juni, Gonzalo Giner, auteur van het boek “the healer of horses”, zijn nieuwe boek gelanceerd “the rider of silence”.  Giner overhandigde gesigneerde exemplaren aan alle aanwezigen. Na alle presentaties werd de fabriek bezocht, waar alle bezoekers de nieuwe situatie en verbeteringen konden zien die ook genoemd waren in de presentaties.
 

Overige berichten

> 5 redenen om op Pavo Vital te stemmen
> Pavo feliciteert Hippische Ondernemer van het Jaar
> 5 redenen om Pavo te bezoeken op Horse Event 2017
> Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden
> 5 voedingstips bij de meest voorkomende trainingsproblemen
> Hoe voer je een paard op leeftijd, zodat hij langer fit en gezond blijft?
> Hoe maak je je weide klaar voor het weideseizoen?
> Van de stal naar de weide
> Lacteren is topsport