Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Pavo Fryso bokaal: Geen uitschieters in eerste Pavo Fryso-selectie

De eerste voorselectie voor de Pavo Fryso Bokaal dressuuraanleg vond zaterdag 11 juli 2015 plaats tijdens de fokdag in Kootwijk. Van de juryleden Aat van Essen en Monica Drohm kregen dertien jonge dressuurpaarden 65 punten of meer voor hun verrichting. Daarmee zijn zij afgevaardigd naar de halve finale, die vrijdag 11 september plaatsvindt in Drachten.

 

Het ontbrak in Kootwijk aan echte uitschieters. De hoogste score was met 73 punten voor Hercules oet Oale Kloosterveen (Tjalf 443 x Brandus 345) van fokkers Roel en Gerda Oldenburger uit Assen. Ingeborg Klooster zat in het zadel. In deze rubriek voor vijf- en zesjarige hengsten en ruinen kwamen elf paarden in actie. Vijf mogen een ronde verder. Voor Daylight van Stal de Berkmeer (Fabe 348) met Petra Helling waren er 70 punten. Daemi fan Erberveld (Jisse 433) behaalde onder Fenneke Dikken 67 punten en voor Henk (Reinder 452) met Susan Bouwman en Harm F. (Tjalf 443) met Demi van Nispen waren er 65 punten.

Van de vier vierjarige hengsten en ruinen mogen er twee door. Dat zijn Lodewijk van Hilberalti (Maurus 441) met Susan Bouwman en Jelger fan it Hiem (Tsjalle 454) met Lisa Stokman. Beide scoorden 70 punten. Jelger won op de fokdag ook de rubriek bestgaand rijpaard.

Ook bij de vierjarige merries mag de helft een ronde verder. Zeventig punten behaalde Lobke fan ‘e Swarte Proenker (Norbert 444) onder Denise Klap. Voor Janeteke R. (Sjouke 453) met Sanne van Dongen en Lieke v.d. Wijzend (Pier 448) met Gerarda van Harten waren er 65 punten. Tot slot kregen drie merries in de leeftijdscategorie vijf- en zes jaar een uitnodiging voor de halve finale. Dat zijn met 67 punten Gitta van Halfweg II (Fabe 348) met Caroline Hulsman en met 65 punten Hayke van ’t Overvaoren (Maurus 441) met D. van de Mheen en Fiene van Halfweg (Jakob 302) met Caroline Hulsman.

Foto: Noraly van Hemert - Hercules oet Oale Kloosterveen (Tjalf 443 x Brandus 345) scoorde onder Ingeborg Klooster 73 punten.

Tekst: Ellen Franke

Overige berichten

> 5 redenen om op Pavo Vital te stemmen
> Pavo feliciteert Hippische Ondernemer van het Jaar
> 5 redenen om Pavo te bezoeken op Horse Event 2017
> Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden
> 5 voedingstips bij de meest voorkomende trainingsproblemen
> Hoe voer je een paard op leeftijd, zodat hij langer fit en gezond blijft?
> Hoe maak je je weide klaar voor het weideseizoen?
> Van de stal naar de weide
> Lacteren is topsport