Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Pavo Fryso Bokaal wordt uitgebreid met menaanleg en instructiedagen

In 2015 is het concept voor de Pavo Fryso bokaal vernieuwd (zie Phryso, mei 2015). Naast de dressuur- en tuigaanleg is een menrubriek toegevoegd.  Deze rubriek wordt verreden op de Centrale Keuring op vrijdag 11 september tijdens de Central Keuring in het FCD te Drachten.  Er vinden geen voorselecties plaats.

Opgave voor deze rubriek kan t/m 21 augustus 2015. Het protocol is gelijk aan de dressuuraanleg  waarin punten worden gegeven voor de stap/draf/galop/gedragenheid & souplesse/ algemene indruk.  Middels een speaker langs de baan zullen de verschillende onderdelen worden gevraagd. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt de indeling gemaakt maar in eerste instantie wordt uitgegaan van één baan zodat deelnemers kunnen deelnemen in beide rubrieken. Er is een rubriek 4, 5 en 6 jarige merries en een rubriek 4, 5 en 6 jarige hengsten/ruinen.

Nieuw: Extra instructiedagen voorselectie dressuuraanleg

Om nog beter voorbereid te zijn op de finale stelt het KFPS twee instructiedagen beschikbaar. Tijdens deze dagen krijg je instructie van Aat van Essen of Monica Drohm hoe je het best je paard kunt voorbereiden op de grote dag tijdens de finale in Drachten.  Deze instructiedagen zijn voor de deelnemers die 65% of meer hebben gereden op de voorselectiedagen.  Deze instructiedagen zijn op 28 augustus (middag/avond) op de Nieuwe Heuvel in Lunteren en 29 augustus in manege Caprilli te Sonnega.  Per twee deelnemers wordt 30 minuten instructie gegeven. Kosten deelname zijn tegen een gereduceerd tarief van € 10,- . Na afloop van de selectiedagen worden de deelnemer met voldoende score per mail uitgenodigd voor deze instructiedagen.

Finale dressuuraanleg

Inmiddels zijn de namen van de gastruiters voor de dressuuraanleg bekend.  Evenals afgelopen jaar worden de beste twee combinaties van elke rubriek uitgenodigd voor de finale. Voor het seizoen 2015 worden deze paarden gereden door Joyce Heuitink  en Benjamin Maljaars.  Dit zijn zeer gerenommeerde ruiters en het is zeker een eer om je paard door een van deze ruiters te laten rijden.

In de Phryso van juli worden zij nader voorgesteld.  De voorselecties in Duitsland / Denemarken en België worden gehouden op de betreffende fokdagen. 
Voor de duidelijkheid willen we vermelden dat voor elke rubriekswinnaar een geldprijs  van € 250,- beschikbaar wordt gesteld. De tweede prijs bestaat uit een geldprijs van € 100,- en de derde prijs € 50,-

Rubrieken bestaan uit:
Tuigaanleg:

  • 4, 5, 6 jarige merries
  • 4, 5, 6 jarige hengsten/ruinen

Menaanleg:

  • 4, 5, 6 jarige merries
  • 4, 5, 6 jarige hengsten/ruinen

Dressuuraanleg:

  • 4 jarige merries 
  • 5/6 jarige merries
  • 4 jarige hengsten/ruinen 
  • 5/6 jarige hengsten/ruinen rijpaard

Tevens worden de fokkers van de rubriekswinnaars  betrokken bij deze Pavo Fryso bokaal. Tijdens de finale op de Centrale Keuring  ligt er voor hen een envelop klaar met een bedrag van € 150,-. Vereiste hierbij is wel dat de fokker ook daadwerkelijk aanwezig is tijdens de prijsuitreiking. Kortom, genoeg redenen om deze zomer mee te doen aan de vernieuwde PavoFryso Bokaal.  Inschrijven kan via MIJN KFPS of via het inschrijfformulier in de Phryso van mei (en juni Menaanleg).

See more at: http://www.kfps.nl/Nieuws.aspx?NewsId=2211#sthash.r9sEb0OF.dpuf

Overige berichten

> 5 redenen om op Pavo Vital te stemmen
> Pavo feliciteert Hippische Ondernemer van het Jaar
> 5 redenen om Pavo te bezoeken op Horse Event 2017
> Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden
> 5 voedingstips bij de meest voorkomende trainingsproblemen
> Hoe voer je een paard op leeftijd, zodat hij langer fit en gezond blijft?
> Hoe maak je je weide klaar voor het weideseizoen?
> Van de stal naar de weide
> Lacteren is topsport