Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Tuigpaard Bastiaan steelt show op CSI Twente

Vier politici en een zanger beoordeelden zondagmiddag 29 juni op CSI Twente in Geesteren de Pavo Masterclass Tuigpaarden, supported by Horses2fly & Leen Soldaat Trainings Systems, en wezen Bastiaan als winnaar aan. Het is de eerste zege voor Erik van der Veen in promotietour van dit jaar en een terechte.

 

 

Ernst Daniël Smid, bariton en operazanger uit de Achterhoek, had in het begin zijn oog al op Bastiaan laten vallen en herkende daarmee de elegantie en de super vorm waarin de zoon van Saffraan verkeert. Hij wist de rest van het jurycorps te enthousiasmeren  en dat waren Malik Azmani (Tweede Kamerlid VVD), Helma Lodders (Tweede Kamerlid VVD), Annie Schreijer (Europarlementariër CDA) en Jan Huitema (Lid Europees Parlement). Als KNHS-jurylid trad Andries Zandee op.

De afgelopen vier wedstrijden werden gewonnen door Aron (3x) en Only the Lonely (1x), maar beide toppaarden lieten het nu op de graspiste van Erve Maathuis afweten. Ze draafden minder regelmatig. Dat Aron (v. Ganges) met Cees Embregts tweede werd, viel over te twisten en dat was voelbaar onder het paardenpubliek dat rijendik het drafspektakel volgde.

Zo had de zeer constant dravende PrimeVal Bentley (v. Larix) op de tweede plek niet misstaan met Derk Jan Mekkes, maar hij werd vierde, achter de aansprekende, maar wel in een wat te hoog tempo dravende Amaretto (v. Hofmeester) met Thijs Blankendaal.

Only the Lonely (v. Manno), die zich steeds fantastisch toont maar nu meerdere keren wegsprong, werd met Evelien Corbeek als vijfde opgesteld. Daar had de nummer zes, Barend (v. Marvel) van Jan Jordans, ook boven kunnen eindigen aangezien hij een zeer nette verrichting liet zien.

Komende zaterdagavond treden de tuigpaarden aan tijdens de dressuuravond van Outdoor Gelderland in Arnhem. Daarna volgt de finale op 13 september tijdens Horse Event Ermelo.

www.facebook.com/MasterclassTuigpaarden

Overige berichten

> 5 redenen om op Pavo Vital te stemmen
> Pavo feliciteert Hippische Ondernemer van het Jaar
> 5 redenen om Pavo te bezoeken op Horse Event 2017
> Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden
> 5 voedingstips bij de meest voorkomende trainingsproblemen
> Hoe voer je een paard op leeftijd, zodat hij langer fit en gezond blijft?
> Hoe maak je je weide klaar voor het weideseizoen?
> Van de stal naar de weide
> Lacteren is topsport