Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Van de stal naar de weide

De spijsvertering van een paard is bijzonder gevoelig. Voer daarom veranderingen geleidelijk in. Vooral de overgang van stal naar weide moet voorzichtig gebeuren, om de bacteriepopulatie in de darmen de gelegenheid te geven zich aan te passen. Zo niet, dan kunnen problemen als diarree, koliek of hoefbevangenheid optreden.

Wen paarden aan de weide door ze er in het begin niet te lang in te zetten. Begin met een uurtje en breid dit over een paar weken uit met een kwartier tot een half uur per dag. Ook is het verstandig om een deel van de weide af te zetten en, als paarden eenmaal gewend zijn, de draad elke dag een klein stukje te verzetten, zodat ze niet teveel ineens binnen krijgen. In het voorjaar, als de nachten nog koud zijn, ligt de plantstofwisseling van het gras deels stil. Als die weer op gang komt wordt veel fructaan geproduceerd, waar paarden niet zo goed tegen kunnen. .

Wil je hulp bij het inschatten van het fructaangehalte? Raadpleeg dan de fructaanindex

Overige berichten

> 5 redenen om op Pavo Vital te stemmen
> Pavo feliciteert Hippische Ondernemer van het Jaar
> 5 redenen om Pavo te bezoeken op Horse Event 2017
> Pavo lezingen tijdens WK IJslandse Paarden
> 5 voedingstips bij de meest voorkomende trainingsproblemen
> Hoe voer je een paard op leeftijd, zodat hij langer fit en gezond blijft?
> Hoe maak je je weide klaar voor het weideseizoen?
> Lacteren is topsport
> Weg met die wintervacht