Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Nieuwsberichten

Aron en Only the Lonely leggen elkaar vuur aan de schenen

De vierde etappe van de Pavo Masterclass Tuigpaarden supported by Horses2fly & Leen Soldaat Trainings Systems werd zondag 7 juni 2015 een tweede zege op rij voor Aron (v. Ganges) met Cees Embregts. Spannend was het wel op Jumping Etten-Leur, want Only the Lonely (v. Manno) verkeerde ook in topvorm met Evelien Corbeek en draafde met geweld naar de tweede plaats.    
Lees verder >

Clinic Pavo Cup: Happy athlete wordt beloond

Op 5 juni vond op het KWPN-centrum de Clinic Pavo Cup plaats. In de bomvolle Willem-Alexanderhal heette KWPN seniorinspecteur Ine van Deurzen allereerst het toegestroomde publiek welkom. “Vandaag vieren we dat de Pavo Cup inmiddels 20 jaar bestaat en jullie zijn daarbij! Als voormalig deelnemer aan de Pavo Cup, als toekomstig deelnemer aan de Pavo Cup of gewoon als geïnteresseerde in hoe je het talent ontdekt in een jong dressuurpaard.” Wat volgde was een zeer boeiende avond waarbij aan de hand van diverse jonge combinaties duidelijk werd gemaakt wat de jury graag ziet qua presentatie in de Pavo Cup-selectie.
Lees verder >

Try out 1e Para Endurance rit verreden in Teteringen.

Tijdens de Endurance Surae wedstrijd van 23 mei jl in Teteringen is een extra rubriek Para Endurance gestart. In samenspraak met de KNHS en het Sportforum Endurance was er toestemming om deze try-out te doen. Op de vooraankondiging in de media waren erg veel positieve reacties die aangeven dat hier behoefte aan is. De regelsgeving en handicap gradaties zoals bijv in de dressuur moeten nog vastgesteld worden. Na diverse aanmeldingen volgden ook annuleringen op grond van kreupelheid of gezondheid van de ruiter. Uiteindelijk heeft een ruiter de 12 km afstand afgelegd samen met een buddy. Chloe van Endschot is dan ook de eerste die in een Para rubriek heeft deelgenomen. Dankzij het enthousiasme van Djilan Boelen heeft PAVO besloten hiervoor een speciale prijs beschikbaar te stellen, een PAVO fleecedeken. Chloe was hier zichtbaar blij en verrast mee en kijkt terug op een "te gekke ervaring". "Wat fijn dat ik dit heb kunnen doen, hier heb ik altijd van gedroomd, ik hoop dat dit vaker zo georganiseerd kan worden", aldus Chloe. Op zaterdag 20 juni as zal in Renkum, bij voldoende belangstelling, eveneens een Para rit van ca 12 km georganiseerd worden. Hierna zal er samen met de KNHS en het sportforum Endurance een evaluatie plaatsvinden.
Lees verder >

Kirsten Beckers en KWPN-hengst Westpoint op Clinic Pavo Cup (5 juni a.s.)

Volgende week vrijdagavond 5 juni vindt op het KWPN-centrum de Clinic Pavo Cup plaats, met medewerking van onder meer Kirsten Beckers, Emmelie Scholtens en Jennifer Sekrève. Inmiddels zijn uit de inzendingen ook twee gelukkigen geloot die meerijden tijdens deze clinic, dit zijn Aniek Schraa en Esmee Janssen.
Lees verder >

Masterclass Tuigpaarden naar slotdag van Etten-Leur

De derde wedstrijd van de PAVO Masterclass Tuigpaarden, supported by Horses2fly en Leen Soldaat Horse Training Systems, wordt volgende week tijdens Jumping Etten-Leur verreden. Aanvankelijk zouden de tuigpaarden op zaterdag 6 juni in actie komen, maar inmiddels hebben ze een plekje gekregen op de afsluitende zondag 7 juni. Vlak voordat de Grote Prijs voor de springruiters van start gaat, zullen ze opnieuw een schitterende show weggeven waarbij een ‘lekenjury’ de winnaar aanwijst. Naar schatting is dit rond 14.30/15.00 uur. De rijders en paarden die komen zijn: Jan Jordans met Barend,  Erik van der Veen met Bastiaan, Thijs Blankendaal met Amaretto,  Cees Embregts met Aron, Derkjan Mekkes met PrimeVal Bentley VDL en Evelien Corbeek met Only the Lonely. Volg de Masterclass Tuigpaarden nu ook op Facebook: www.facebook.com/MasterclassTuigpaarden.
Lees verder >

Hereniging Embregts en Aron brengt winst in Masterclass Tuigpaarden

Vijf tuigpaarden die tot de allerbesten van Nederland behoren, draafden zondagmiddag sensationeel over de indrukwekkende zandpiste van Jumping Schröder Tubbergen. Terwijl de springpaarden op adem kwamen, spanden de tuigpaarden zich tot het uiterste in en werd Only the Lonely dit keer afgetroefd door Aron tijdens de Pavo Masterclass supported by Horses2fly & Leen Soldaat Training Systems.
Lees verder >

< vorige 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 ... 13 volgende >