Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Op en top tuigpaardenpromotie tijdens NK springen op 26 april

Het Nederlands kampioenschap springen in Mierlo is zondag gastheer van de Pavo Masterclass Tuigpaarden, die dit jaar ondersteund wordt door de nieuwe subsponsoren Horses2fly & Leen Soldaat Training Systems. Om 15.30 uur, tussen de grote springfinales door, wordt tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen het neusje van de zalm gepresenteerd.

“Noem het maar gerust het beste wat de Nederlandse tuigpaardensport in huis heeft”, vertelt Hanneke Mekkes, initiatiefnemer van deze tuigpaardenpromotie. “Acht jaar geleden begonnen we met het presenteren van een groep heel jonge paarden aan het grote publiek. Dat was leuk, alleen wist je van tevoren niet wat je aan paarden in huis had. Nu komen we met eenspannen uit de Grote Limiet en Ereklasse uit alle gewesten van Nederland. Dat houdt in dat de deelnemers echt aan elkaar gewaagd zijn. Ik verwacht dit seizoen veel verschillende winnaars te krijgen.”

Vorig jaar was de Masterclass Tuigpaarden een promotie van verschillende aanspanningen, maar dit seizoen is de wedstrijdvorm weer terug met ondersteuning van de KNHS en Vereniging Tuigpaardrijders Nederland. De zes deelnemende paarden worden geplaatst op basis van kwaliteit, door de bril van ‘tuigpaardleken’ die bijgestaan worden door een KNHS-jurylid.

Hanneke Mekkes en VTN-bestuursleden Leendert Veerman en Henriette Hoorn hebben voor Mierlo zes paarden geselecteerd die de sport op een geweldige wijze zullen promoten met hun sierlijke houding, actievolle bewegingen en charme. Volg de Facebookpagina over het laatste nieuws over de Masterclass Tuigpaarden: www.facebook.com/MasterclassTuigpaarden.

Data Masterclass Tuigpaarden 2015

26 april:          Mierlo

10 mei:           Jumping Schroder Tubbergen

6 juni:             Jumping Etten-Leur

21 juni:           CHIO Rotterdam

28 juni:           CSI Twente

4 juli:               Outdoor Gelderland

13 sept:          Finale Horse Event Ermelo

Overige berichten

> Pavo Ruwvoer Quickscan is gekozen tot Horses Product van het jaar!
> Pavo past vitamine- en mineralengehaltes aan in haar voeders
> EUROFINS EN PAVO PRESENTEREN DE ‘RUWVOER QUICKSCAN’
> Dressuurstal Van Baalen blij met nieuwe sponsor Pavo!
> Pavo en Tweespan zetten samenwerking Pavo Fryso Bokaal voort
> Pavo sponsor selectie World Breeding Dressage Championships
> Nieuwe Nature's Best; Minder granen en suikers verder omlaag
> Klinische Avond Paard 2016
> Pavo nieuwe official partner KNHS