Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Pavo slaat nieuwe weg in met totaalconcept

Ruwvoer is het belangrijkste onderdeel van het rantsoen van paarden. Pavo neemt dat zeer serieus en staat voor paardgezondheid. Daarom lanceert Pavo het Thuisbezorgd-Terwijl-Jij-Op-Je-Paard-Zit-concept (TTJOJPZ) waar bij afname van 250 kilo krachtvoer voortaan hooi kan worden besteld van een gecertificeerde kwaliteit. Ook kunnen stofvrije blanke houtkrullen worden geleverd aan huis.

Hooi is eigenlijk het beste ruwvoerproduct voor paarden. Maar het wordt –zeker in de vorm van kleine baaltjes- steeds moeilijker verkrijgbaar. Bovendien is aan de buitenkant niet te zien wat de voedingswaarde is. Bij veel paardenhouders is de opslagcapaciteit voor ruwvoer gering, waardoor vaak meerdere keren kleine hoeveelheden moeten worden gehaald, wat veel werk met zich mee brengt en hooi van wisselende kwaliteit kan opleveren. Dat is van invloed op de gezondheid en de fitheid van een paard.

Pavo vindt goed ruwvoer belangrijk en wil de paardenhouders helpen. Wie minimaal 250 kilo krachtvoer afneemt, kan daarbij hooi bestellen dat is geanalyseerd en voldoet aan de strenge eisen die Pavo stelt. Het moet bijvoorbeeld een gegarandeerde voedingswaarde hebben van minimaal 0,55 EWpa en een laag suikergehalte. Daarnaast is het stofvrij en bevat het geen giftige planten als Jacobskruiskruid of Herfsttijlloos.

Het gecertificeerde hooi wordt per pallet aangeboden in kleine baaltjes van 18 à 19 kilo, waarvan er 18 op een pallet gaan. Dit wordt spatwaterdicht ingeseald. Het is niet geschikt om buiten op te slaan, maar als het op een regenachtige dag wordt afgeleverd blijft het droog. Het is ook mogelijk om stofvrije blanke houtkrullen met een extra groot absorptievermogen te bestellen. Deze zijn individueel verpakt in plastic en er liggen ook 18 pakken op een pallet.

De hoeveelheid af te nemen pallets is vrij, een combinatie van hooi en houtkrullen is mogelijk. Hoe meer, hoe aantrekkelijker de prijs. Het gemak neemt toe, want de gewenste hoeveelheid wordt thuisbezorgd. Dat betekent dus minder werk en een gegarandeerde kwaliteit.

Meer informatie: TTJOJPZ-concept

Overige berichten

> Pavo Ruwvoer Quickscan is gekozen tot Horses Product van het jaar!
> Pavo past vitamine- en mineralengehaltes aan in haar voeders
> EUROFINS EN PAVO PRESENTEREN DE ‘RUWVOER QUICKSCAN’
> Dressuurstal Van Baalen blij met nieuwe sponsor Pavo!
> Pavo en Tweespan zetten samenwerking Pavo Fryso Bokaal voort
> Pavo sponsor selectie World Breeding Dressage Championships
> Nieuwe Nature's Best; Minder granen en suikers verder omlaag
> Klinische Avond Paard 2016
> Pavo nieuwe official partner KNHS