Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo Podo®Care Liquid

VLOEIBARE MINERALENPASTA VOOR JONGE VEULENS

Als veulens net geboren worden, willen ze eigenlijk alleen maar melk bij de merrie drinken. Via de moedermelk krijgen veulens allerlei voedingsstoffen binnen om te kunnen leven en groeien

Over Pavo Podo®Care Liquid

Als veulens net geboren worden, willen ze eigenlijk alleen maar melk bij de merrie drinken. Via de moedermelk krijgen veulens allerlei voedingsstoffen binnen om te kunnen leven en groeien. Alleen is de hoeveelheid mineralen die veulens binnenkrijgen met name in de eerste maanden van het leven niet voldoende om een optimale botgroei te ondersteunen. De eerste maand groeit een warmbloedveulen meer dan een kilo per dag (!) en heeft daardoor een enorme behoefte aan botmineralen, zoals calcium, fosfor en magnesium; veel meer dan dat het uit de moedermelk kan halen. Voor een gezond veulen met goede botopbouw is het dus belangrijk om deze mineralen aan te vullen.

Mineralenpasta voor goede botgroei

Pavo Podo®Care Liquid is een vloeibare mineralenmengsel in pastavorm en het zusje van de bekende Pavo Podo®Care (in brokjesvorm). We hebben deze pasta speciaal ontwikkeld om zeer jonge veulens, die nog geen brokjes eten, toch van alle belangrijke mineralen te kunnen voorzien. Dus wil je veulen de Pavo Podo®Care brokjes (nog niet) eten? Dan is Pavo PodoCare Liquid dé oplossing om een optimale botgroei al vanaf de eerste weken te ondersteunen.

Fosfor en magnesium in Pavo Podo®Care Liquid

Calcium, fosfor en magnesium zijn de botmineralen die nodig zijn om gezond botweefsel te produceren. Deze mineralen zitten wel in de merriemelk, maar uit onderzoek is gebleken dat dit niet voldoende fosfor en magnesium bevat om de enorme groei van de botten in de eerste levensmaanden te kunnen ondersteunen. En niet alleen de absolute hoeveelheid is daarbij van belang, maar ook nog eens de juiste onderlinge verhouding. Teveel van het een of te weinig van het ander kan namelijk al tot botafwijkingen, zoals OC(D) leiden. Pavo PodoCare Liquid bevat, net als de Pavo PodoCare brokjes, fosfor en magnesium in de juiste hoeveelheid en onderlinge verhouding om de botontwikkeling van het jonge veulen maximaal te ondersteunen.

Uit wetenschappelijk onderzoek onder warmbloedveulens is gebleken dat het toevoegen van magnesium en fosfor een positief effect heeft op het voorkomen van OC(D) in de eerste 12 maanden.

Handleiding Pavo Podo®Care Liquid

1.Schud de zak met Podo®Care Liquid goed en leeg deze vervolgens in de emmer.

2.Roer de Podo®Care Liquid tot de olie helemaal met het product vermengd is

3.Haal het dopje van de spuit en vul deze helemaal (32 ml)

4.Schuif de spuit via de mondhoek van het veulen achterin de mond

5.Haal de spuit na gebruik uit elkaar

Schoonmaaktip:

Maak de spuit niet schoon met water, maar laat deze uit elkaar liggen tot het volgende gebruik. Door de olie droogt de pasta namelijk niet op, waardoor schoonmaken niet nodig is.

Belangrijke eigenschappen

  • De beste start voor een gezond veulen
  • Ondersteunt een gezonde botontwikkeling
  • Wetenschappelijk onderbouwd effect
  • Vloeibare pasta inclusief 3 spuiten

Toepassing

  • Voor de eerste 60 dagen van een veulen
  • Voor jonge veulens die nog geen brokjes eten
Reviews

Wat zijn de ervaringen?
Er zijn nog geen reviews geschreven