Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Ruwvoer Quickscan

Ruwvoer – gras, hooi en voordroogkuil - is de belangrijkste voedingsbron voor paarden. Om een gezond rantsoen te kunnen samenstellen aangepast op de behoefte van jouw paard, is het in de eerste plaats dus belangrijk om de voedingswaarde van je ruwvoer te weten.

Met de Pavo Ruwvoer Quickscan kun je je ruwvoer eenvoudig laten testen op energie-, eiwit- en suikerwaarde. Daarnaast wordt ook het drogestofgehalte gemeten. De analyse wordt uitgevoerd door het laboratorium Eurofins Agro. Op basis van deze waarden kan je indien nodig het rantsoen gericht aanvullen, zodat je paard niets tekortkomt!

Verder lezen > Hoe werkt de ruwvoeranalyse precies? 

Hoe ziet de analyse eruit?

Op de analyse-uitslag vind je het drogestofgehalte en 3 metertjes: de energiewaarde, het eiwitgehalte en het suikergehalte. De meters zijn ingedeeld in 5 categorieën, waarbij 1 staat voor ‘laag’ en 5 voor ‘hoog’. In de tabel kun je zien voor welke groep paarden het onderzochte ruwvoer geschikt is.

Let op: verstuur jouw ruwvoermonster in een kartonnen doosje, die je zelf thuis nog hebt liggen. Je krijgt geen fysiek pakket thuisgestuurd.

Pavo Ruwvoer Quickscan Plus

Wil je een uitgebreidere analyse van je hooi of voordroog, waarbij naast energie, eiwit en suiker ook mineralen en sporenelementen (o.a. calcium, fosfor, magnesium, ijzer en zink) worden gemeten? Kies dan voor de Pavo Ruwvoer Quickscan Plus.

Wanneer kan ik mijn uitslag verwachten?

Jouw ruwvoer wordt in Nederland geanalyseerd. Vanuit Nederland ontvang je de uitslag van een gewone Ruwvoer Quickscan binnen 3 werkdagen retour, de uitgebreidere analyse, de Ruwvoer Quickscan Plus, duurt ongeveer 7 werkdagen. Vanuit België moet je rekening houden met een verwerkingstijd van 7 werkdagen voor een gewone Ruwvoer Quickscan en 11 werkdagen voor een Ruwvoer Quickscan Plus

Belangrijke eigenschappen

  • Snelle en voordelige ruwvoeranalyse
  • Test op energie, eiwit en suiker
  • Incl. drogestofgehalte
  • Incl. toelichting en advies
  • Geen vervaldatum, dus oneindig geldig

Toepassing

  • Snelle en voordelige ruwvoeranalyse
  • Test op energie, eiwit en suiker
  • Incl. drogestofgehalte
  • Incl. toelichting en advies
  • Geen vervaldatum, dus oneindig geldigReviews

Wat zijn de ervaringen?
16 maart 2023
Eerst testen
11 juni 2020

Nooit geweten dat ons hooi zo arm was. Voortaan gaan we eerst testen voor we een partij bestellen.

10 september 2021
Goed advies!
11 juni 2020

Snelle service en ik heb nog met Pavo gebeld voor een voeradvies voor mijn twee ijslanders. Deskundige mensen en prima geholpen!