Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo Cup

Pavo Cup

Dé jonge paarden competitie van Nederland

De Pavo Cup is dé competitie voor vier- vijf- en zesjarige dressuurpaarden. Hierin worden de jonge dressuurtalenten beoordeeld op hun natuurlijke aanleg en kwaliteiten. De organisatie van de competitie is in handen van het KWPN en Pavo is sinds 1995 trotse sponsor. Aart Freriks, directeur van Pavo: "Wij willen graag bijdragen aan het opleiden van jong talent in Nederland, zowel paarden als ruiters. In de Pavo Cup komt eigenlijk alles samen. In deze aanlegtest geven we jonge paarden een podium, maar ondersteunen we ook de Nederlandse fokkerij en ruiters."

Via onderstaande knop vind je meer praktische informatie over de Pavo Cup, zoals de agenda, reglementen en aanmelden. 

 

Meer over de Pavo Cup

De voorselecties 2023 zijn als volgt:

Inschrijven voor de Pavo Cup

  • 15-7-2023: Delft
  • 20-7-2023: Ermelo
  • 21-7-2023: Turnhout
  • 26-7-2023: Tolbert
  • 28-7-2023: De Mortel

De inschrijvingen lopen via de website van het KWPN als organisator van deze competitie.

Vragen over de Pavo Cup? Neem dan contact op met Annemiek van der Vorm via [email protected]

 

Klik hier om je in te schrijven.

Lees onze gratis Pavo Cup-special

How to: voorbereiden op de Pavo Cup

✔ Emmelie Scholtens vertelt hoe je je paard kunt trainen voor de Pavo Cup ✔ Johan Hamminga vertelt je meer over de beoordeling per leeftijdscategorie ✔ Inclusief 10 voedingstips om je paard optimaal voor te bereiden
Download
Download

Wist je dat...

Krack C, Vivaldi, Charmeur en Rousseau allemaal de Pavo Cup gewonnen hebben? De Pavo Cup is de plek om jong talent te spotten. 

PavoCup

Bekijk de video

Voorbereiden op de Pavo Cup

Hoe train je je paard optimaal voor de Pavo Cup? In deze video vertelt Madeleine Witte-Vrees hoe je je paard het beste kunt voorbereiden op deze jonge paarden competitie. 

 

Topaanvoerders

In totaal verschenen er al bijna 18.000 paarden aan de ring in de Pavo Cup. Qua vaderpaarden waren Jazz, Gribaldi en Krack de topaanvoerders. 

PavoCup

Luistertip!

Pavo Cup podcast met Emmelie Scholtens

In een podcast van Floor Schoenmakers vertelt Emmelie Scholtens over haar ervaringen met de Pavo Cup. Deze amazone heeft maar liefst acht keer de Pavo Cup op haar naam geschreven en stond 29 keer in de top 5. Daarmee is ze de meest succesvolle Pavo Cup-amazone tot nu toe. 

Luister Podcast