Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo Cup

Pavo Cup

Dé jonge paarden competitie van Nederland

De Pavo Cup is dé competitie voor vier- vijf- en zesjarige dressuurpaarden. Hierin worden de jonge dressuurtalenten beoordeeld op hun natuurlijke aanleg en kwaliteiten. De organisatie van de competitie is in handen van het KWPN en Pavo is sinds 1995 trotse sponsor. Aart Freriks, directeur van Pavo: "Wij willen graag bijdragen aan het opleiden van jong talent in Nederland, zowel paarden als ruiters. In de Pavo Cup komt eigenlijk alles samen. In deze aanlegtest geven we jonge paarden een podium, maar ondersteunen we ook de Nederlandse fokkerij en ruiters."

Via onderstaande knop vind je meer praktische informatie over de Pavo Cup, zoals de agenda, reglementen en aanmelden. 

 

Meer over de Pavo Cup

Finale op 27 juli

Data Pavo Cup 2024

De data en locaties voor de Pavo Cup van dit jaar zijn bekend. In totaal staan er vijf voorselecties op de planning met daarna een halve finale en een finale op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. 
De data van de voorselecties zijn: 

12 juni, Houten
13 juni, Exloo
25 juni, Dronten
27 juni, De Mortel
28 juni, Westdorpe

De halve finale staat gepland op donderdag 25 juli met vervolgens een finale op zaterdag 27 juli. 

Meer over de Pavo Cup

Lees onze gratis Pavo Cup-special

How to: voorbereiden op de Pavo Cup

✔ Emmelie Scholtens vertelt hoe je je paard kunt trainen voor de Pavo Cup ✔ Johan Hamminga vertelt je meer over de beoordeling per leeftijdscategorie ✔ Inclusief 10 voedingstips om je paard optimaal voor te bereiden
Download
Download

Titels voor Extreme U.S., Mac Toto en Everest

Winnaars Pavo Cup

Op 10 en 12 augustus zijn de halve finale en de finale van de Pavo Cup te Ermelo verreden. De beste vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden verschenen hierin aan de start. 

Bij de vierjarigen ging de titel naar Extreme U.S. onder Renate van Uytert - van Vliet. Everest, gereden door Phoebe Peters, kreeg het kampioenslint omgehangen bij de vijfjarigen en bij de zesjarigen was het Mac Toto USB die onder Danielle Heijkoop de ranglijst aanvoerde.

Vragen over de Pavo Cup? Neem dan contact op met Annemiek van der Vorm via [email protected]

 

Meer lezen

Welzijn

Tijdens alle wedstrijden van de Pavo Cup staat het welzijn hoog op de agenda. Dit jaar wordt streng gecontroleerd op het niet verwijderen van de tastharen en uitscheren van de oren. 
Pieter Wiersinga vertelt in een interview waar hij op let en wat de consequenties zijn bij overtredingen. 

PavoCup

Bekijk de video

Voorbereiden op de Pavo Cup

Hoe train je je paard optimaal voor de Pavo Cup? In deze video vertelt Madeleine Witte-Vrees hoe je je paard het beste kunt voorbereiden op deze jonge paarden competitie. 

 

Topaanvoerders

In totaal verschenen er al bijna 18.000 paarden aan de ring in de Pavo Cup. Qua vaderpaarden waren Jazz, Gribaldi en Krack de topaanvoerders. 

PavoCup

Luistertip!

Pavo Cup podcast met Emmelie Scholtens

In een podcast van Floor Schoenmakers vertelt Emmelie Scholtens over haar ervaringen met de Pavo Cup. Deze amazone heeft maar liefst acht keer de Pavo Cup op haar naam geschreven en stond 29 keer in de top 5. Daarmee is ze de meest succesvolle Pavo Cup-amazone tot nu toe. 

Luister Podcast

Wist je dat...

Krack C, Vivaldi, Charmeur en Rousseau allemaal de Pavo Cup gewonnen hebben? De Pavo Cup is de plek om jong talent te spotten. 

PavoCup