Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Hoe duurzaam is het houden van een paard?

Pavo for a happier earth!

Pavo Planet Program

Onze bijdrage aan de bescherming van het klimaat

Wij zetten ons in voor de gezondheid van alle paarden en hun specifieke behoeften, onze klanten en de wereld waarin we leven. Want als je van de wereld een gelukkigere plek wilt maken, kun je beter bij jezelf beginnen. Het Pavo Planet Programma drijft ons om het beter te doen, om te verminderen, hergebruiken en recyclen zonder afbreuk te doen aan de uitstekende productkwaliteit voor jouw paard. Dat is onze uitdaging. Pavo a happier earth! Ga met ons mee op onze reis.

Onze initiatieven

Wat wij doen voor gelukkigere aarde!

Reuse

Pavo refill bags: minder plastic - meer voor het milieu. Om onze verpakkingen een langere levensduur te geven en plastic te besparen, kunt u ze hervullen.

Reduce

Wij gebruiken alleen FSC-papier en zijn erin geslaagd om onze voederzakken van drie lagen papier te vervangen door twee lagen, waardoor wij ongeveer 20% papier besparen in onze verpakkingen.

Recycle

Alle door Pavo gebruikte materialen zijn 100% recycleerbaar! Dit betekent dat zij na verwijdering in de kringloop worden teruggebracht en opnieuw worden gebruikt.

Research:

Hoe duurzaam is het houden van een paard?

Duurzaamheid gaat ons allemaal aan en speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Geen enkele sector is hiervan vrijgesteld, ook de paardensector niet. Daarom zijn wij een trotse partner van een project bij Hogeschool Van Hall Larenstein. Aangezien we nog weinig weten op gebied van duurzaamheid in de paardensector, doen de studenten onderzoek naar dit topic. Wij zullen de resultaten van dit onderzoek delen zodra deze bekend gemaakt kunnen worden. 

Naar het onderzoek

‘We zullen zuiniger moeten worden op de wereld’

De redactie van Horses.nl geeft vaak zijn visie op de paardenwereld. En deze keer gingen zij in gesprek met Pavo Productmanager Rob Krabbenborg. In de rubriek 'dit moet anders!' geeft Rob antwoord op de vraag: 'Als je één ding aan de paardenwereld mocht veranderen, wat zou dat dan zijn? 
Duurzaamheid in de paardenwereld. 

Lees meer
PavoProductmanagerRob Krabbenborg

Het is al lang duidelijk dat afval een groot effect heeft op het milieu. Daarom moet het zo veel mogelijk worden bewaard. Minder afval betekent minder gebruik van grondstoffen en dus minder belasting van het milieu. Het beste afval is het afval dat helemaal niet wordt geproduceerd. Duurzaamheid en een wegwerpmentaliteit gaan niet samen. Toch is het in sommige gevallen onvermijdelijk dat er afval wordt geproduceerd, maar het is belangrijk aandacht te besteden aan het soort afval dat wordt geproduceerd. Het is duurzamer om zo weinig mogelijk afval te produceren en ervoor te zorgen dat dit afval bij voorkeur kan worden gerecycled en op een milieuvriendelijke manier kan worden geproduceerd en afgebroken.

Palm oil free

Pavo ziet 100% af van palmolie

De grondstof "palmoil" wordt gebruikt in een groot aantal voedings- en levensmiddelen voor mens en dier. In feite is het een van de meest gebruikte plantaardige oliën in de wereld. De reden waarom het zo veel wordt gebruikt is dat het product palmoil zeer goede eigenschappen heeft voor gebruik in diervoeders en cosmetische producten en dat het relatief goedkoop is. De keerzijde van het gebruik van palmoil is de manier waarop het wordt geproduceerd: de palmoil wordt geproduceerd op palmolieplantages in Maleisië en Indonesië ten koste van tropisch bosgebied. Daarom hebben wij als Pavo in 2017 besloten om niet langer palmoilproducten te gebruiken in de voeders die wij produceren. Al onze voeders die we produceren (brokken, muesli's en supplementen) zijn vrij van palmolieproducten.

Ahiflower draagt bij aan bodemvoorbereiding

en is een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld visolie!

Ahiflower is een plant die een olie levert die rijk is aan goede omega-vetzuren (EPA, DHA en SDA), bovendien wordt hij regeneratief geteeld, wat betekent dat hij bij de teelt bijdraagt aan de bodem, de activiteit van bestuivers en de biodiversiteit. Ahiflower helpt dus de organische stof in de bodem aan te vullen en de aangetaste biodiversiteit in de bodem te herstellen.

 

Wist u dat één hectare Ahiflower evenveel omegaolie produceert als 450.000 ansjovissen?

Bron: https://www.ahiflower.com/

Een plantaardig alternatief voor visolie

De natuurlijke kracht van Ahiflower® olie

Het paard kan zelf geen essentiële vetzuren aanmaken, hoewel deze belangrijk zijn voor veel processen in het paardenlichaam.
Dit is waar Ahiflower® om de hoek komt kijken! Het heeft een geavanceerde vetzuursamenstelling, wat betekent dat je zowel omega 3, 6 als 9 binnenkrijgt en tegelijkertijd in zeer beschikbare vorm (EPA, DHA en SDA). 

Veel paarden zullen baat hebben bij OmegaFit-suppletie, en de werkzaamheid van Ahiflower is wetenschappelijk getest.

Ahiflower® is lekker, dus het is gemakkelijk om het paard het te laten eten.

Naar de Ahiflower olie