Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

20 februari 2023 Leestijd 0 minuten

Klinische Avonden Paard 2023 zeer succesvol

Samen met de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en Virbac organiseerde Pavo op 14 en 16 februari de Klinische Avonden Paard (KAP): het jaarlijkse bijscholingsmoment voor paardendierenartsen. In totaal namen ruim 200 Nederlandse en Belgische paardendierenartsen deel, waarvan de helft het programma via de livestream heeft gevolgd. 

De KAP vonden plaats op twee prachtige locaties. Op 14 februari opende Ruitersport Equidrome in Venlo haar deuren en twee dagen later konden de dierenartsen terecht bij stichting De Paardenkamp in Soest. Voor degenen die niet aanwezig konden zijn, was er bij de tweede avond ook de mogelijkheid om de avond online te volgen. Dit om zoveel mogelijk dierenartsen de kans te geven om nieuwe kennis te vergaren. Maar liefst 110 dierenartsen uit 5 verschillende landen maakten gebruik van deze optie. 

Door de inmiddels al jarenlange samenwerking tussen de GD, Virbac en Pavo, kon er weer een mooi programma aangeboden worden met vooraanstaande sprekers over actuele en innovatieve onderwerpen binnen het vakgebied. Zo stond Dr. Kees van Maanen aan de hand van verschillende casussen stil bij diarree bij paarden en ging Dr. Joop Lomans dieper in op het thema hoe het vak van paardendierenarts aantrekkelijk te houden is voor een volgende generatie. Dr. Cornelie Westerman sloot de avond af met spierproblemen en hoe deze te behandelen zijn. Oftewel stuk voor stuk onderwerpen waar paardendierenartsen in de praktijk vaak mee te maken krijgen.
 
Rob Krabbenborg, productmanager bij Pavo: “Wij zijn trots om al zo lang een bijdrage te mogen leveren aan de kennis van paardendierenartsen en daarmee aan de gezondheid en welzijn van paarden.” Namens Pavo ontvingen alle aanwezige dierenartsen een zak van ons nieuwe seniorenruwvoer Pavo SeniorFibre.