Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

1 mei 2023 Leestijd 1 minuten

Zweedse IJslandse Paardenfederatie nieuwe partner van Pavo

Met trots kondigt Pavo aan dat de Zweedse IJslandse Paardenfederatie (SIF) en Pavo een partnership met elkaar zijn aangegaan. De SIF is een organisatie die paarden en ruiters van alle niveaus ondersteunt, zowel de fokker en recreatieruiter als de wedstrijdruiter. Secretaris-generaal Anna Rybert van de SIF: “We zijn erg blij met Pavo als nieuwe partner voor onze vereniging en daarmee natuurlijk ook voor de leden. Als wij een partnerschap aangaan dan streven wij naar samenwerkingen met bedrijven die interesse hebben in IJslandse paarden en onze gemeenschap. Het is belangrijk dat we dezelfde waarden nastreven en een langdurige relatie met elkaar aan gaan. Naar onze mening is Pavo de perfecte partner en we kijken er naar uit met elkaar aan de slag te gaan”. 

Rob Krabbenborg, productmanager bij Pavo, is eveneens blij met het partnership met de SIF. “Wij voorzien de leden van de SIF graag van voedingsadviezen voor een optimale gezondheid en prestatie van hun IJslandse paarden. Wij hebben een zeer breed assortiment met producten die de gezondheid van IJslanders ondersteunen en die willen we natuurlijk graag samen met de SIF onder de aandacht brengen.”

De populatie IJslanders in Europa wordt geschat op ongeveer 300.000 paarden. Daarmee is het IJslandse stamboek het grootste stamboek van Europa, veel groter dan enig ander warmbloed stamboek dat we kennen. In Zweden zijn er naar schatting rond de 30.000 IJslanders. Ongeveer 1 op de 12 paarden in Zweden is een IJslander! In augustus vindt het WK voor IJslandse paarden plaats in Nederland. Pavo is hier aanwezig met een stand. Pavo geeft advies en stelt dan een aantal producten voor die specifiek gericht zijn op het IJslandse paard. Pavo EasyMix en Pavo Liga zijn twee producten die zeer geschikt zijn voor het IJslandse paard, maar daarnaast is er een grote range aan andere Pavo-producten die afhankelijk van de behoefte en het gebruiksdoel van deze paarden zeer goed aan het IJslandse paard gevoerd kunnen worden.