Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

14 juli 2023 Leestijd 1 minuten

Pavo Cup voorselecties van start

De eerste Pavo Cup voorselectie vindt morgen plaats in Delft. Daarmee geeft de regio West de aftrap voor de in totaal vijf voorselecties. Daarna vinden in Nederland op 20 juli in Ermelo (Oost), 26 juli in Tolbert (Noord) en 28 juli in De Mortel (Zuid) de selectiewedstrijden plaats. Op 21 juli staat de voorselectie voor België gepland in Turnhout.  

Tijdens deze selectiewedstrijden worden de beste vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden geselecteerd voor de halve finale op 10 augustus tijdens de KWPN Paardendagen in Ermelo. Na elke selectiewedstrijd publiceert het KWPN een aangepast tussenklassement per leeftijdscategorie. Nadat alle voorselecties verreden zijn worden de voorlopige deelnemerslijsten voor de halve finales bekend gemaakt.  

Volgens Johan Hamminga, die jarenlang jurylid is geweest, is de Pavo Cup een mooie ervaring voor jonge dressuurpaarden. Het is hét moment om je paard op een ontspannen manier voor te stellen en te laten beoordelen. “Na iedere presentatie geven we een toelichting op de cijfers. Een paard met een 5 of een 6 hoeft zeker geen slecht paard te zijn. Het is een momentopname. Misschien was je paard wat meer gespannen, of heeft hij een mindere dag. Er zijn ook voorbeelden van paarden die als jong paard lage cijfers behaalden in de Pavo Cup en het later in de Grand Prix heel goed doen. Met de feedback die je krijgt kun je ook aan de slag gaan, zie het als een mooi leermoment voor je paard als je niet door bent naar de (halve) finale”, aldus Hamminga. 

In onze special over de Pavo Cup lees je tips van Johan Hamminga over wat de jury tijdens deze dagen graag wil zien. Ook staan er handige voertips in om je paard tijdens deze intensieve dagen optimaal te ondersteunen.  

Daarnaast hebben we een handige Pavo Cup-verzamelpagina ingericht met daarop alle informatie rondom de Pavo Cup.