Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

14 augustus 2023 Leestijd 1 minuten

Extreme U.S., Mac Toto en Everest winnaars Pavo Cup 2023

De finale van de Pavo Cup 2023, die afgelopen weekend in Ermelo plaatsvond, kent een aantal mooie winnaars. De Pavo Cup is in Nederland dé competitie voor vier- vijf- en zesjarige dressuurpaarden. Zij worden hierin beoordeeld op hun natuurlijke aanleg en kwaliteiten. De competitie bestaat uit een aantal voorselecties, een halve finale en een finale. 

Vierjarigen 

Bij de vierjarigen verschenen op donderdag in de halve finale maar liefst 55 paarden in de ring. 18 paarden kregen hierin een ticket voor de finale. De beste drie finalepaarden werden overgereden door testruiter Daniel Bachmann Andersen. De KWPN-goedgekeurde Extreme U.S. kwam met een 10 voor het overrijden als absolute winnaar uit de bus. Bachmann Andersen: “Hij is absoluut geweldig te rijden! Ik kan niks negatiefs over hem zeggen.” 
Door de overwinning van Extreme U.S. pakte Renate van Uytert-van Vliet haar derde Pavo Cup titel. Een knappe prestatie! 

De tweede plaats ging eveneens naar een KWPN-goedgekeurde hengst. One Million, gereden door Robin Heiden, mocht deze prijs in ontvangst nemen. Tijdens het overrijden kreeg hij van de gastruiter een 9,6.  Op de derde plaats eindigde de beste merrie.  De door Annemijn Boogaards voorgestelde Oxxi Lena kreeg tijdens het overrijden een 9,5. 

Vijfjarigen 

Bij de vijfjarige paarden ging de winst naar Everest, gereden door Phoebe Peters. Van Bachmann Andersen kreeg de schimmel een 9,5 voor het overrijden. “Hij is fantastische te rijden. Hij is zacht in de aanleuning en heel geconcentreerd voor zo’n jong paard. De galop is een echt hoogtepunt, daarin kan hij zo makkelijk schakelen”, aldus de gastruiter.  

De tweede plaats ging naar Nacho gereden door Charlotte Fry. “Een fantastisch paard met een grote toekomst voor zich”, aldus Bachmann Andersen die hem een 9,2 toekende. De top drie werd gecompleteerd door Napoli Sollenburg Drost Horses gereden door Benjamin Maljaars. Hij scoorde een 8,6 tijdens het overrijden.  

Zesjarigen 

Met de winst in de halve finale, in het eerste onderdeel van de finale en met 90 punten van Daniel Bachmann Andersen won Mac Toto USB onder Daniëlle Heijkoop de Pavo Cup bij de zesjarigen. Dit duo eindigede vorig jaar op een derde plaats bij de vijfjarigen. Mac Toto scoorde in het eerste finale-onderdeel maar liefst drie negens: voor de stap, draf en totaalindruk. De gastruiter gaf de ruin een 9 tijdens het overrijden. “De kwaliteit van dit paard is fantastisch!”, liet hij weten.  

Het hoogst aantal punten tijdens het overrijden gaf Bachmann Andersen aan Hexagon’s Mr. Magnum. “Een toppaard!” Door een zesde plaats in de halve finale en een ex aequo tweede in het eerste onderdeel van de finale mocht Thamar Zweistra de hengst uiteindelijk als tweede opstellen.  

De derde plaats ging naar Mauro Turfhorst gereden door Dinja van Liere.  

 

Alle winnaars kregen een Pavo voerkar gevuld met Pavo Performance. Ook voor de overige prijswinnaars en finalisten waren er mooie Pavo prijzen.  

Klik hier voor alle uitslagen van de Pavo Cup.