Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

11 maart 2024 Leestijd 1 minuten

Grote voerdonatie zeer welkom bij dierenwelzijnsvereniging Klepperstall

Klepperstal e.V. heeft afgelopen week een behoorlijke voerdonatie van ons ontvangen. De dierenwelzijnsvereniging biedt een liefdevol thuis aan zo’n 80 hulpbehoevende paarden. Bij Pavo leveren we graag een duurzame bijdrage aan het welzijn van deze paarden, door het doneren van hoogwaardig voer afgestemd op de individuele behoeften van de opgevangen paarden. Mevr. Kossman, penningmeester van Klepperstall e.V., laat weten: “Toen we de aanvraag van Pavo ontvingen, waren we dolblij, want een donatie van deze omvang is voor ons geen alledaagse gebeurtenis en een grote zegen!" 

Klepperstall is een dierenwelzijnsvereniging in het Duitse Zülpich-Langendorf, die sinds de oprichting in 2015 zorgt voor hulpbehoevende dieren, voornamelijk paarden. De stal biedt een thuis aan een diverse groep paarden, waaronder voormalige manege- of sportpaarden, maar ook paarden die vanwege financiële omstandigheden of verwaarlozing een ander onderkomen nodig hadden. Ongeacht hun gezondheid of leeftijd kunnen deze paarden terecht bij Klepperstall, waar ze vaak hun laatste dagen doorbrengen.

Klepperstall biedt momenteel onderdak aan 80 paarden, maar het exacte aantal varieert en is afhankelijk van de vraag en de beschikbare middelen. Paarden komen op verschillende manieren naar de stal - sommige zijn afgestaan door vorige eigenaren, terwijl anderen zijn gered uit precaire situaties.

Zorg op maat
Het aanbod van paarden in Klepperstall is divers: er staan paarden van jong tot oud en van gezond tot paarden die speciale zorg nodig hebben. De vereniging werkt nauw samen met dierenartsen, hoefsmeden, fysiotherapeuten en osteopaten ieder paard van de beste zorg te voorzien. Grondwerk en training onder het zadel bevorderen de beweging en het welzijn van de dieren. Dit alles wordt ondersteund door donaties.

Het belangrijkste doel van Klepperstall is om paarden een mooi leven te bieden. In de ideale situatie worden paarden geadopteerd, maar de vereniging biedt elk paard een levenslang verblijf op de boerderij. Bij de verzorging komt meer kijken dan voldoende beweging. Voeding speelt een belangrijke rol. De paarden krijgen continue ruwvoer aangeboden zodat ze aan hun natuurlijke graasgedrag kunnen voldoen.

Financiële middelen voor het functioneren van de stal worden op verschillende manieren bijeengebracht. Cruciaal hierin zijn de vrijwilligers die veel staken op de stal op zich nemen. Daarnaast zijn donaties, lidmaatschapsgelden en gerichte fondsenwerving essentieel voor het kunnen bieden van kwaliteitsvolle opvang voor de paarden. 

Tweede kans
Het bestaan van Klepperstall is van groot belang zodat hulpbehoevende paarden een tweede kans krijgen in een liefdevolle en zorgzame omgeving. Pavo's genereuze voerdonatie draagt eraan bij dat de paarden in Klepperstall een fijn en gelukkig leven kunnen leiden.

Pavo en Klepperstall delen hetzelfde doel; met toewijding bijdragen aan het welzijn van paarden, van jonge veulens tot de oudere senior. Beide dragen graag bij aan het geluk en de gezondheid van paarde op de lange termijn.  

De zorgzame behandeling van paarden door de dierenwelzijnsorganisatie zorgt ervoor dat deze een liefdevol thuis vinden of een plek voor het leven hebben. Klepperstall is altijd blij met donaties, omdat deze cruciaal zijn voor het in stand houden van de liefdevolle zorg en ondersteuning van behoeftige paarden. Elke donatie, financieel of in natura, helpt de vereniging haar uitgebreide werk voort te zetten.