Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo Gewichtsmeetlint

Wil jij het gewicht van je paard meten? Gebruik dan dit speciale gewichtsmeetlint!

Over Pavo Gewichtsmeetlint

Wil jij het gewicht van je paard meten? Gebruik dan dit speciale gewichtsmeetlint! Het is namelijk niet alleen leuk om te weten hoe zwaar je paard is, maar het is vooral belangrijk bij het opstellen van het voerrantsoen, het doseren van medicatie én als je de conditie van je paard wilt bijhouden.

Het meetlint kan je ook helpen om het startgewicht te bepalen als je je paard wilt laten afvallen en vervolgens de voortgang bij te houden. Met het blote oog is dit moeilijk te bepalen. Dit gewichtsmeetlint van Pavo is voorzien van zowel centimeters als kilogrammen en is geschikt voor ieder type paard of pony, van een shetlander tot een trekpaard.

Het zit verpakt in een beschermend doosje met een instructieboekje.

Zo gebruik je het meetlint bij je paard:

Stap 1: De eenvoudige, maar minder nauwkeurige, manier is om het meetlint als een singel achter de schoft om je paard te doen en het gewicht af lezen.

Stap 2: Wij raden altijd de uitgebreide manier aan, waarbij je zowel de buikomtrek als lengte van je paard in centimeters berekend. Vervolgens bereken je het gewicht nauwkeurig door deze twee getallen in een rekenformule te zetten.

Stap 3: Buikomtrek meten: zorg dat je paard goed vierkant staat, zodat het gewicht gelijk verdeeld is over alle benen, en dat je paard naar voren kijkt. Leg het meetlint vervolgens net achter de schoft en doe hem om als een singel. Trek voorzichtig aan het lint, zodat het strak zit, maar je paard niet ingesnoerd is en de huid ervan rimpelt. Lees nu de centimeters af: dit is de buikomtrek.

Stap 4: Lengte van het paard meten: vervolgens meet je de lengte van het paard. Deze loopt vanaf de punt van de schouder tot aan de zitbeenknobbel net onder de staart. Probeer het lint zo goed mogelijk in één rechte lijn te houden en lees de centimeters af.

Stap 5 Rekensom: maak nu de volgende rekensom: buikomtrek (cm) x buikomtrek (cm) x lengte (cm) : 11.877.

Tip: doe de meting met behulp van de formule drie keer en neem het gemiddelde van de uitkomsten. Dit is het aller betrouwbaarst!

Reviews

Wat zijn de ervaringen?
Er zijn nog geen reviews geschreven