Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo GutHealth

Ondersteunt een gezonde spijsvertering

Paarden hebben van nature een zeer gevoelig maagdarmkanaal. Dit betekent dat een verandering in het rantsoen, bijvoorbeeld als je paard weer de wei op gaat, al kan zorgen voor spijsverteringsproblemen.

Over Pavo GutHealth

Paarden hebben van nature een zeer gevoelig maagdarmkanaal. Dit betekent dat een verandering in het rantsoen, bijvoorbeeld als je paard weer de wei op gaat, al kan zorgen voor spijsverteringsproblemen. Ook stress, een verhuizing of operatie kunnen een oorzaak zijn. Spijsverteringsproblemen hebben alles te maken met een disbalans van de darmbacteriën, waardoor je paard het voedsel niet optimaal kan verteren. Gevolgen van deze disbalans kunnen zijn: irritatie aan de slijmvliezen, dunne mest, diarree, maagproblemen en koliek.

Pavo GutHealth ondersteunt een stabiele darmfunctie

Pavo GutHealth is speciaal ontwikkeld om de spijsvertering van je paard optimaal te ondersteunen door de bacteriepopulatie in de darmen weer in balans te brengen. De 100% natuurlijke ingrediënten zorgen ervoor dat alle gezonde bacteriën in de dikke- en dunne darm maximaal worden ondersteund en de slechte bacteriën geen kans krijgen om nog langer schade aan te richten.

Ingrediënten in Pavo GutHealth uitgelegd

Pavo GutHealth bevat onder andere appelpulp en bietenpulp, die de eigenschappen hebben om water te binden en de maagwand te beschermen. Appel- en bietenpulp zijn allebei rijk aan pectine, wat voor een beschermende gellaag in de maagwand zorgt. Gerstgras zit vol essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten en heeft daarmee een positieve invloed op de darmimmuniteit. Brandnetel staat bekend om zijn bloedzuiverende werking. Recent onderzoek laat zien dat brandnetel tevens ontsteking werende eigenschappen heeft.

Om de algehele darmgezondheid optimaal te ondersteunen is er een premix met onder andere Diamond V en inuline toegevoegd. Dit zijn beide prebiotica, die helpen om het evenwicht tussen de positieve en negatieve bacteriën in de darmen te behouden. Het bijzondere aan inuline is dat het alleen afbreekbaar is door sommige groepen darmbacteriën – en niet door het paard zelf – waardoor alle voedingsstoffen ter beschikking van de bacteriën komen en niets verloren gaat. Naast prebiotica, bevat Pavo GutHealth ook de probiotica Saccharomyces Cerevisiae, die werkt zoals het bekende zuiveldrankje Yakult. Probiotica zijn bacteriën die levend de darmen bereiken. Tenslotte, Pavo GutHealth bevat nog een lekkere bijkomstigheid: de brokjes ruiken door de oregano heerlijk naar de Italiaanse keuken!

Tot slot bevat Pavo GutHealth de unieke CellProtect antioxidanten die de vrije radicalen in het paardenlichaam vangen en neutraliseren. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schade aan cellen en het weefsel kunnen aanbrengen.

Al deze ingrediënten samen helpen je paard naar een stabiele bacteriepopulatie in de darmen en een gezonde spijsvertering!

Combinatietip!

Heeft jouw paard snel last van een onrustig maag-darmkanaal? Pavo SpeediBeet, Pavo FibreBeet en Pavo FibreNuggets zijn vezelrijke ruwvoervervangers die de darmbacteriën voeden. Deze ruwvoerproducten zijn een gezonde aanvulling op ieder rantsoen.

Belangrijke eigenschappen

  • Ter ondersteuning van een stabiele darmfunctie
  • Voor een gezonde spijsvertering
  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Met krachtige CellProtect antioxidanten

Toepassing

  • Voor paarden met gevoelige darmen
  • Voor paarden die ondersteuning van de spijsvertering nodig hebben
  • Bij een (plotselinge) rantsoenverandering
  • Bij stress (als omstandigheid, zoals bij stresssituatie), een verhuizing of operatie.

Bekijk de video voor meer voertips:

GutHealth


Reviews

Wat zijn de ervaringen?
Super product.
6 december 2022

Eindelijk iets wat werkt tegen dunne mest.

17 maart 2022
Zo graag navul verpakking
8 juni 2022

Beste Pavo, Mijn Tinker doet het super op jullie guth health. Maar vind het echt zonde dat ik iedere maand een stevige emmer moet weggooien. Ook is de prijs flink gestegen dus een wat grotere verpakking of een wat voordeliger navulling zou welkom zijn.

3 maanden lang mestwater/diarree - 2 dagen Guthealth en probleem is opgelost
19 januari 2022

verwaarloosde merrie gekocht en vanaf aankomst had ze mestwater/diarree, 3 maanden lang. Ik heb van alles geprobeerd, niets hielp. Schakelde over op Pavo Guthealth in combinatie met Pavo performance brok en binnen 2 dagen mestte ze normaal! Zo blij!!