Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo InShape

Optimale ondersteuning tijdens het afvallen

Wist je dat ongeveer 55% van alle recreatief gehouden paarden te zwaar is? Het lijkt misschien wel mooi, een vol paard, maar er kleven allerlei gezondheidsrisico’s aan overgewicht, zoals een verhoogde kans op ernstige koliek, insulineresistentie en hoefbevangenheid.

Over Pavo InShape

Pavo InShape is onderdeel van het Pavo InShape Program: het complete afvalprogramma voor paarden

Wist je dat ongeveer 55% van alle recreatief gehouden paarden te zwaar is? Het lijkt misschien wel mooi, een vol paard, maar er kleven allerlei gezondheidsrisico’s aan overgewicht, zoals een verhoogde kans op ernstige koliek, insulineresistentie en hoefbevangenheid. Tijd om hier wat aan te doen, dus! Het Pavo InShape Program is opgezet om paarden en pony’s met overgewicht te helpen om gezond en verantwoord af te vallen. Dit afvalprogramma is samengesteld door experts en bestaat uit drie onderdelen: management, beweging en voeding. Alleen door deze drie te combineren, zal je het optimale resultaat behalen.

Optimale ondersteuning tijdens het afvallen

Voeding is één van de drie pijlers van het Pavo InShape Program. Als je bezig bent om je paard te laten afvallen, is het – net als bij mensen – belangrijk om enerzijds vetverbranding te stimuleren en anderzijds spierafbraak te voorkomen. Doordat je paard meer gaat bewegen, worden de spieren ook aan het werk gezet. Extra eiwitten zijn dan nodig om de spieren na de arbeid te helpen herstellen en om afbraak van de spiermassa als vervangende energiebron te voorkomen. Je kunt het vergelijken met dat wij mensen een eiwitshake nemen als we (ineens) meer gaan sporten, je paard heeft naast zijn ruwvoer genoeg aan Pavo InShape.

Pavo InShape Pavo InShape is een structuurrijke en volledig gevitaminiseerde muesli met natuurlijke antioxidanten en speciaal ontwikkeld om paarden optimaal te ondersteunen tijdens het afvallen. Naast een uniek hoge kwaliteit eiwit (methionine) die de vetverbranding ondersteunt, bevat Pavo InShape ook een extra grote hoeveelheid eiwit om spieren na arbeid te helpen herstellen. Daarnaast geef je met Pavo InShape alle benodigde vitaminen, mineralen en sporenelementen die je paard dagelijks nodig heeft, dankzij de Pavo Vital brokjes die in de muesli zitten. Het is vrij van granen en bevat een heel laag suiker-, zetmeel- én energiegehalte. In de strijd tegen de kilo’s is het namelijk belangrijk dat je paard geen extra energie binnenkrijgt en het lage suiker-/zetmeelgehalte ondersteunt de paarden met een verstoord suikermetabolisme (vaak veroorzaakt door overgewicht).

Pavo InShape is onderdeel van het Pavo InShape Program en zal in combinatie met de juiste training en management resulteren in een optimaal gewicht en daarmee bijdragen aan de gezondheid van jouw paard!

Belangrijke eigenschappen

  • Onderdeel van het Pavo InShape Program
  • Optimale ondersteuning tijdens het afvallen
  • Hoge kwaliteit eiwit (methionine) om vetverbranding te ondersteunen
  • Extra hoog eiwitgehalte om spierherstel te bevorderen
  • Volledige dagelijkse vitaminen, mineralen en sporenelementen (Pavo Vital inside!)
  • Graanvrij
  • Zeer laag suiker- en zetmeelgehalte
  • Zeer laag in energie

Toepassing

  • Voor paarden en pony’s die actief aan het afvallen zijn
  • Voor paarden en pony’s die het Pavo InShape Program volgen

Reviews

Wat zijn de ervaringen?
Happy horse
18 oktober 2021

Tijdens de revalidatie periode was mijn paard aangekomen ondanks dat hij slechts ruwvoer en een Vital supplement kreeg. Toen we weer aan het werk mochten ben ik meteen begonnen met Inshape. In combinatie met de beweging viel hij af. We zijn nu ruim 10 weken verder, hij is op gewicht. Nu we de arbeid mogen intensiveren geef ik naast de 1 kg InShape er 1/2 kg Topsport p/d bij voor net dat tikje extra energie, dat kreeg hij voor de revalidatie ook in combinatie met 1/2 kg Performance brok. Als we weer een fase verder zijn vervang ik wellicht de InShape voor Performance maar voor nu 'dik' ;) tevreden. Meer energie is nu niet nodig. Paard zit goed in z'n vel, heeft zin in het werk, glanst als een spiegel, krijgt weer spieren op z'n lijf en eet er lekker van.

Super voer!!
15 juli 2020

Ik voerde mijn (oudere) pony altijd al heel zorgvuldig en sober maar des ondanks kreeg ze toch overgewicht en werd ze hoefbevangen. Voordat ze hoefbevangen werd waren we wel al met het inshape programma gestart maar niet heel nauwkeurig. Door haar hoefbevangenheid en omdat ze nu echt moest afvallen, moest ze vd dierenarts voer laag in suiker en zetmeel maar wel voorzienend in alle voedingsstoffen. Zo doende kwamen we bij het in shape voer terecht wat aansloot op het in shape afvalprogramma. Vanaf dag 1 staat ze werkelijk te smullen van dit voer!!! Ze heeft nog nooit 2 zulke volle bakken voer per dag gegeten (omdat ik voorheen heel terughoudend en sober voerde) dus vond het best spannend. Maar het afvallen gaat fantastisch, ze voelt zich fantastisch, ze ziet er stralend, blij en energiek uit. En 2x per dag staat staat ze te genieten van haar bak inshape voer!!!

Aangeraden door voedingsdeskundige
16 juni 2021

Bevalt goed, aangeraden door paardenvoedingsdeskundige ook al is paard niet echt te dik, maar heeft wel een voer met weinig suiker en zetmeel en veel aminozuren/eiwit nodig en wat luzerneaanvulling. Mijn dierenarts geeft het ook aan 1 van haar paarden, die ook niet te dik is. Voer zou breder kunnen worden ingezet dan alleen als afslankvoer volgens voedingsdeskundige en dierenarts. Helaas wel prijzig. Maar scheelt los luzerne, los sojaschroot en los vitaminebrokje dus wel handiger. Dit is alles in een.