Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo RiceBran

Topping voor een fit paard met veel uithoudingsvermogen

Pavo RiceBran is een natuurlijke, geconcentreerde energiebron die een hoog gehalte aan langzaam vrijkomende energie bevat. De energie komt over een langere periode beschikbaar voor het lichaam, waardoor je paard niet heet of te fris wordt, maar wel genoeg energie heeft om (duur)prestaties te verrichten.

Pavo RiceBran bevat grote hoeveelheden langzaam vrijkomende energie. Je paard heeft daardoor veel energie, maar wordt niet heet of te fris. Omdat Pavo RiceBran niet alleen veel energie bevat, maar ook veel eiwitten, is het een goed product om je paard in een goede conditie te krijgen en zich energiek en fit te laten voelen.

Waar komt de energie vandaan?

De belangrijkste bronnen voor de hoge hoeveelheid langzaam vrijkomende energie in Pavo RiceBran zijn de hoge gehaltes aan olie en zetmeel. Je vraagt je misschien af hoe zetmeel bijdraagt aan langzaam vrijkomende energie, aangezien zetmeel normaal gesproken bekend staat als snel vrijkomende energie. We leggen het graag even aan je uit!

Zetmeel is in feite een keten van vele glucosemoleculen die aan elkaar gekoppeld zijn. Zetmeel afkomstig van granen is op een andere manier aan elkaar gekoppeld dan zetmeel afkomstig van rijstzemelen. Daarom is de vertering hiervan anders. Graanzetmeel wordt normaal gesproken snel verteerd, wat resulteert in een glucosepiek in het bloed. Deze glucosepiek leidt tot grote hoeveelheden en direct beschikbare energie. We noemen dit snel vrijgekomen energie. Het zetmeel uit Pavo RiceBran wordt daarentegen geleidelijk verteerd. De geleidelijke vertering leidt tot een langzamere en stabielere afgifte van glucose, wat wij bij onze paarden ervaren als langzaam vrijkomende energie. Door de langzame en geleidelijke afgifte van glucose (energie) is de glycemische index van Pavo RiceBran laag. De glycemische index geeft aan in welke mate koolhydraten (suiker & zetmeel) in een product invloed hebben op het glucosegehalte in het bloed. Het zetmeel uit Pavo RiceBran is daarom een goed verteerbare en waardevolle bron van energie voor je paard.

Meer over Pavo RiceBran

Naast energie en eiwit zijn meer voordelen aan het voeren van Pavo RiceBran. Het hoge oliegehalte draagt bij aan een mooie en glanzende vacht. Omdat rijstzemelen een zeer olierijk product is, is het belangrijk deze te stabiliseren om de kwaliteit te waarborgen. Door middel van een hittebehandeling wordt Pavo RiceBran gestabiliseerd. Dit in tegenstelling tot andere producten die gestabiliseerd worden door de toevoeging van chemische anti-oxidanten. Hierdoor blijft Pavo RiceBran 100% natuurlijk (geen toevoegingen). Bovendien bevat Pavo RiceBran krachtige anti-oxidanten en een natuurlijke vitamine E bron, waardoor het de algehele gezondheid en spierfunctie ondersteunt.

De manier van produceren is een ander belangrijk aspect van Pavo RiceBran. Bij de productie van rijstzemelen moet de rijst gepeld worden. Normaal gesproken gebeurt dat met calciumcarbonaat (kalk). Maar, bij het gebruik van calciumcarbonaat wordt de calcium/fosfor verhouding, die zeer belangrijk is voor de gezondheid van je paarden, beïnvloed. De rijst in Pavo RiceBran is mechanisch gepeld, dus zonder calciumcarbonaat. Hierdoor wordt de calcium/fosfor verhouding niet beïnvloed en blijft Pavo RiceBran 100% natuurlijk.

Topping

Pavo RiceBran voer je als een topping. Dat betekent dat je het in kleine hoeveelheden bovenop je normale krachtvoer voert. Net als hagelslag op je ijsje, maar dan op een gezonde manier!

Belangrijke eigenschappen

 • Hoog geconcentreerd in energie
 • Langzaam vrijkomende energie, dus gestage hoeveelheden over een langere periode
 • Hoog in eiwitten
 • Vrij van granen & melasse
 • 100% natuurlijk, geen toevoegingen
 • Gestabiliseerd
 • Bevat geleidelijk verteerbaar zetmeel
 • Zorgt voor een gezonde en glanzende vacht
 • Met krachtige natuurlijke anti-oxidanten ter ondersteuning van een gezonde spierfunctie

Toepassing

Geschikt voor:

 • Recreatiepaarden wanneer de intensiteit van het werk hoger is dan normaal (bijv. langere of frequentere buitenritten)
 • Sportpaarden die langzaam vrijkomende (duurzame) energie nodig hebben voor prestaties
 • Oudere paarden die extra energie (calorieën) en eiwit nodig hebben voor een goede lichaamsconditie
 • Lacterende merries die extra energie (calorieën) en eiwit nodig hebben voor een goede lichaamsconditie
 • Paarden in voorbereiding op keuringen
Reviews

Wat zijn de ervaringen?
topproduct!
2 november 2022

Eindelijk rijstzemelen die je zo kunt kopen in de voerhandel in Belgie. in mijn geval in de epplejeck! Doet wat er staat, energie die niet explosief is maar geeft ons paard nodig energie op de eventing en blijft mooi op gewicht!