Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo WeightLift

Ruwvoerproduct ter ondersteuning bij conditieherstel

16 beoordelingen

Pavo WeightLift is het ideale ruwvoerproduct om magere of oude paarden weer in een gezonde lichaamsconditie te krijgen.

Sommige paarden zijn moeilijk in conditie te houden: ze vermageren en de bespiering neemt af. Het voeren van extra krachtvoer is dan vaak niet de oplossing. Pavo WeightLift is vrij van granen, melasse, soja en bietenpulp, maar hoog in vezels en eiwitten. Daarmee draagt het bij aan de conditieherstel van je paard. Een groot voordeel van Pavo WeightLift is dat je het zowel droog als geweekt kunt voeren.

In perfecte conditie

Door het hoge gehalte aan essentiële aminozuren en omega-3 en omega-6 vetzuren voorziet Pavo WeightLift je paard van alle essentiële bouwstenen die hij nodig heeft voor een goede conditie- en spierontwikkeling. In combinatie met hoogwaardige eiwit uit luzerne en de energie uit de natuurlijke en sterk geconcentreerde rijstzemelen, verbetert de lichaamsconditie. Daarnaast zorgen de rijstzemelen en lijnzaadolie voor een perfect glanzende vacht. Door het lage suikergehalte van Pavo WeightLift is het veilig te voeren aan paarden met hoefbevangenheid, EMS (Equine Metabolic Syndrome) en insuline dysregulatie.

Suiker- en zetmeelgevoelige paarden

Steeds meer paarden zijn gevoelig voor hoge suiker- en zetmeelgehaltes. Wanneer deze paarden vermageren, kan Pavo WeightLift hen ondersteunen in het conditieherstel. Dit zonder ontregeling van het glucosemetabolisme, spiermetabolisme of spijsverteringsstelsel. Pavo WeightLift is graanvrij, daarom komt het zetmeel niet uit graan maar uit rijstzemelen. Zetmeel uit rijstzemelen wordt langzamer verteerd en heeft daardoor, in vergelijking met zetmeel uit granen, een beperkter effect op het glucosegehalte in het bloed. Het is een waardevolle en goed verteerbare bron van energie, die bijdraagt aan het conditieherstel van je paard.

Ondersteunt een gezonde spijsvertering

Pavo WeightLift is een kleine vezelrijke brok. Dit komt voornamelijk door de grote hoeveelheid alfalfa. Het hoge vezelgehalte ondersteunt de algehele spijsvertering. Als je het droog voert zorgt het ervoor dat je paard goed moet kauwen en daardoor speeksel aanmaakt: een natuurlijke buffer voor het maagzuur. Daarnaast is er biergist in verwerkt, wat een positief effect heeft op de darmflora.

Tip: voeg een balancer of een krachtvoer toe om je paard te voorzien van de dagelijks benodigde hoeveelheid vitaminen en sporenelementen.

Belangrijke eigenschappen

 • Ruwvoerproduct; droog en geweekte te voeren
 • Vrij van granen, melasse en andere toegevoegde suikers
 • Ondersteunt een gezonde spijsvertering
 • Laag in suiker & zetmeel
 • Rijk aan aminozuren (eiwit)
 • Vrij van soja en GMO-grondstoffen
 • Uitgebalanceerde Ca:P verhouding

Toepassing

Geschikt voor:

 • Magere paarden en paarden conditieachterstand
 • Oudere paarden
 • Paarden die herstellen na ziekte
 • Paarden met stofwisselingsstoornissen zoals PSSM, PPID, hoefbevangenheid, maagproblemen
 • Paarden die een graanvrij dieet geadviseerd krijgen
Reviews

Wat zijn de ervaringen?
17 augustus 2023
Pavo WeightLift
20 maart 2023

Mijn paard is goed aangekomen door dit product. Op advies van pavo middels voedingsadvies gaan geven en heel blij met de resultaten. Mijn paard zit beter is zijn vel en is aantoonbaar verbeterd in gewicht.

3 augustus 2023
Doet wat het beloofd!
7 februari 2023

Fijn product, doet wat het beloofd! Wordt smakelijk gegeten door mijn zeer kieskeurige paard dat geen luzerne oid eet. Voor het eerst sinds jaren de winter door zonder terug vallen en zichtbare ribben. Nog een voordeel dat het mag bij pssm of insuline-gevoelige paarden.