Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo Podo®Junior

Muesli voor veulens en jonge paarden

De ontwikkeling van gezonde botten en gewrichten is cruciaal voor de gezondheid en de toekomstige prestaties van een paard. Voeding speelt hierbij een essentiële rol, vooral in de eerste 2,5 jaar. Met de Pavo Podo®Junior muesli ondersteun je jouw opgroeiende paard optimaal in deze cruciale periode.

Naast beweging en genetische aanleg is voeding één van de essentiële factoren om gewrichtsproblemen, zoals OC en OCD, te voorkomen. Een stabiele en gelijkmatige groei in combinatie met een uitgebalanceerde mineralenvoorziening is van groot belang. Met de Pavo Podo®Junior muesli ondersteun je de ontwikkeling van gezonde botten optimaal, wat cruciaal is voor de gezondheid en toekomstige prestaties van je paard.

Gelijkmatige groei

Vooral in het eerste jaar groeien veulens enorm hard. Groei is positief, zolang het in een gelijkmatig en goed tempo gaat. Als een jong paard te snel groeit en de groei onregelmatig is, is er een grotere kans op verstoring van de botontwikkeling. Dit vergroot vervolgens ook de kans op het ontwikkelen van gewrichtsproblemen.

Energie en eiwit zijn essentieel voor een gezonde groei. Pavo Podo®Junior levert het paard energie uit een mix van vetten, vezels en gepofte granen. De energie uit deze bronnen komt langzaam vrij, waardoor er een lage constante hoeveelheid energie beschikbaar komt. Verder voorziet Pavo Podo®Junior je opgroeiende paard van voldoende eiwitten om een gezonde spierontwikkeling te ondersteunen.

Pavo Podo®: het beproefde concept voor gezonde botten

Pavo heeft altijd veel onderzoek gedaan naar het ideale voer voor de fokkerij en van hieruit is het Pavo Podo® concept ontwikkeld. Het Podo® concept is een unieke mineralenmix waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het de kans op het ontwikkelen van OC(D) bij jonge paarden met 50% vermindert. Pavo Podo®Junior bevat dit unieke en beproefde Podo® concept en biedt daarmee optimale ondersteuning voor een gezonde botontwikkeling.

Extra ondersteuning

Om de spijsvertering verder te ondersteunen is Pavo Podo®Junior rijk aan vezels. Hierdoor moet het paard er extra lang op kauwen en wordt de voedselopname vertraagd, wat voor meer speekselproductie zorgt. De productie van speeksel is belangrijk, omdat het helpt om de zuurgraad van de maag te verminderen. Maar wist je dat niet alle vezels geschikt zijn voor jonge paarden? Luzernehaksel kan bijvoorbeeld schadelijk zijn voor de gevoelige maagwand van jonge paarden. Daarom is de luzerne in Pavo Podo®Junior geperst tot een brokje. Hierdoor kan dit waardevolle ingrediënt toch gebruikt worden, zonder het risico dat de maag beschadigd wordt. De overige vezels in Pavo Podo®Junior zijn ook zorgvuldig gekozen om toch de voordelen van vezels te benutten, zonder de gezondheid in gevaar te brengen.

Belangrijke eigenschappen

  • Muesli voor veulens en jonge paarden
  • Bevat het bewezen Podo® concept
  • Voor een gezonde botontwikkeling
  • Hoog energie- en eiwitgehalte
  • Ondersteunt stabiele groei en gezonde spierontwikkeling
  • Rijk aan vezels ter ondersteuning van de spijsvertering

Toepassing

  • Veulen vanaf 3 weken oud
  • Jonge paarden tot 3 jaar oud
Reviews

Wat zijn de ervaringen?
Topper
8 maart 2024

Ik geef de junior muesli nu al sinds mijn veulen 7 maand is en hij is er verzot op. Ondertussen is hij meer dan een jaar oud en smikkelt deze muesli nog steeds gretig op. Hij ziet er heel goed uit. Ik ben tevreden!

8 december 2023