Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo Podo®Lac Muesli

Voor drachtige en lacterende merries

Het ontwikkelen van gezonde botten is cruciaal voor de gezondheid en prestaties van een paard. Voeding speelt hierbij een essentiële rol. Met Pavo Podo®Lac Muesli ondersteun je de merrie optimaal tijdens de dracht en lactatie - en daarmee dus ook het veulen.

Het ontwikkelen van gezonde botten is cruciaal voor de gezondheid en prestaties van een paard, iets waar serieuze fokkers zich maar al te goed bewust van zijn. Voeding speelt hierbij een essentiële rol, en dat begint al als de merrie nog drachtig is. Met Pavo Podo®Lac Muesli ondersteun je de merrie optimaal tijdens de dracht en lactatie - en daarmee dus ook het ongeboren veulen.

Het begint allemaal bij de merrie

Normaal gesproken bevat merriemelk te weinig koper en zink om het veulen van de benodigde hoeveelheden te voorzien. Terwijl deze voedingsstoffen wel nodig zijn voor een gezonde ontwikkeling van de botten, organen, vacht en spijsvertering. Daarom is het van groot belang om de aanvoer van koper en zink in de laatste drie maanden van de dracht te verhogen, zodat deze via de navelstreng bij het ongeboren veulen komen en deze zo een reservevoorraad kan opbouwen. In de eerste drie levensmaanden komt deze voorraad dan geleidelijk beschikbaar en kan het veulen deze gebruiken voor een gezonde ontwikkeling. Pavo Podo®Lac Muesli bevat alle belangrijke voedingsstoffen voor zowel de merrie als het ongeboren veulen.

Pavo Podo® concept

Pavo heeft altijd veel onderzoek gedaan naar het ideale voer voor de fokkerij en van hieruit is het Pavo Podo® concept ontwikkeld. Het Podo® concept is een unieke mineralenmix waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het de kans op het ontwikkelen van OC(D) bij jonge paarden met 50% vermindert. Ook al is het veulen nog niet geboren, het Podo® concept ondersteunt het opgroeiende veulen met alle benodigde voedingsstoffen precies in deze cruciale periode waarin de botten zich ontwikkelen.

Eiwit en energie

Daarnaast zijn voldoende energie en eiwitten van groot belang tijdens de dracht- en lactatieperiode. Pavo Podo®Lac Muesli bevat een grote hoeveelheid energie afkomstig van de unieke en zeer waardevolle energiebron rijstzemelen, aangevuld met sojaolie en lijnzaadolie. Als hoogwaardige eiwitbronnen zijn sojameel en sojavlokken toegevoegd. De combinatie van het hoge vetgehalte en de hoge hoeveelheid én kwaliteit eiwitten zorgt ervoor dat de merrie tijdens de dracht en de lactatie een gezonde lichaamsconditie behoudt. Bovendien ondersteunen de eiwitten in Pavo Podo®Lac Muesli ook de melkproductie.

Belangrijke eigenschappen

  • Muesli om je merrie in optimale conditie te houden
  • Ter ondersteuning van de melkproductie
  • Bevat het bewezen Podo® concept ter ondersteuning van een gezonde botontwikkeling
  • Magnesium, calcium en fosfor in de juiste verhouding
  • Met goed opneembare sporenelementen (koper, zink, mangaan)
  • Ondersteunt een gezonde spijsvertering door toevoeging van prebiotica en vezels
  • Grote hoeveelheid antioxidanten om de opname van hulpstoffen te ondersteunen en te beschermen tegen cellen die ziekte kunnen veroorzaken

Toepassing

  • Voor drachtige merries vanaf de 9e maand van de dracht

  • Voor lacterende merries

Reviews

Wat zijn de ervaringen?
13 mei 2024
25 maart 2023
Goede smakelijke muesli
29 februari 2024

Ik voer het liefste muesli dus blij met deze variant voor drachtige merrie. Ze is sowieso fan van krachtvoer maar vliegt echt op de voerbak af sinds ik deze muesli voer. Hoge voedingswaarde per kg is ook erg fijn. Groot minpunt niet te koop bij winkels in de buurt (Noordholland) en doordat het 15kg zakken zijn moet je erg vaak bestellen, hoge verzend-vervoerkosten zorgen ervoor dat ik nu toch twijfel voor ander product want het zijn nogal wat zakken en scheelt over een lange periode veel geld