Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Handige bezorgservice

Pavo E'lyte

Elektrolyten voor alle paarden

Paarden verliezen tijdens het zweten naast vocht, ook lichaamszouten (elektrolyten). Pavo E’lyte is een complete elektrolytenmix met alle benodigde lichaamszouten in de juiste onderlinge verhoudingen.

Zweten en elektrolyten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens het zweten verliezen paarden niet alleen vocht, maar ook belangrijke lichaamszouten, beter bekend als elektrolyten. Het is essentieel om deze elektrolyten tijdig aan te vullen. Een tekort aan elektrolyten kan namelijk resulteren in spierkrampen en –vermoeidheid, en verminderde energie en werklust. In ernstige gevallen kan je paard er zelfs door uitdrogen.

Complete elektrolytenmix voor paarden

Pavo E’lyte is een compleet elektrolytensupplement dat alle benodigde lichaamszouten in de juiste onderlinge hoeveelheden bevat. Vooral deze verhoudingen zijn belangrijk voor een goede aanvulling. Daarnaast bevat Pavo E’lyte extra magnesium, een mineraal dat ook verloren gaat tijdens het zweten. Magnesium is onmisbaar voor het goed functioneren van je paard, extra belangrijk om op peil te houden dus!

Voertip Pavo E’lyte

Paarden moeten vaak wennen aan de smaak van elektrolyten. Begin met een kleine hoeveelheid en bouw dit op. Meng Pavo E’lyte door het voer, bijvoorbeeld door slobber. Bij lastige eters wil de toevoeging van appelmoes of appelsap soms weleens helpen. Het is ook mogelijk om het, bijvoorbeeld gemengd met appelmoes, via een lege, schoongemaakte wormspuit toe te dienen.

Belangrijke eigenschappen

  • Vult elektrolyten (lichaamszouten) aan na het zweten
  • Bij (zware) inspanning
  • Tijdens hoge temperaturen
  • Geschikt voor alle paarden

Toepassing

  • Vult elektrolyten (lichaamszouten) aan na het zweten
  • Bij (zware) inspanning
  • Tijdens hoge temperaturen
  • Geschikt voor alle paarden

Reviews

Wat zijn de ervaringen?
Er zijn nog geen reviews geschreven