Pavo, voeding en verzorging van paarden
Nieuwsbrief

Wist je dat paarden in de winter ook sterk kunnen zweten bij intensieve training?

Handige tips, leuke (webshop) acties, nieuwe onderzoeken en toffe video's willen we graag met je delen! Bekijk hier de nieuwsbrief van vorige maand

Meld je hier aan

Over Pavo

Historie

Vroeger diende het paard als werkpaard, voor de ploeg of de postkoets. Tegenwoordig denken wij bij de relatie tussen mens en paard aan emotie, sport en vrije tijd. En niet alleen het gebruiksdoel van onze paarden is veranderd, ook de voedingsbehoefte is niet te vergelijken met dat van een “ouderwets” werkpaard, en al helemaal niet met die van een paard in zijn natuurlijke omgeving.

Dhr. De Lange had dat al lang geleden in de gaten. In 1963 richtte hij Stimulan B.V. op. Het bedrijf vestigde zich in Zwolle en produceerde in eerste instantie premixen voor kalveren. 
In 1968 is het merk Pavo opgericht en begon Dhr. De Lange met het ontwikkelen en produceren van specialistische PAardenVOeding.
Het was al snel duidelijk dat de productie van paardenvoeding veel toekomstperspectief bood en zodoende richtte Stimulan zich vanaf de jaren tachtig alleen nog op voeders voor paarden.

 

In 1988 is Pavo verkocht aan U.T. Delfia B.V. waarna het bedrijf in 1992 is verhuisd van Zwolle naar Terschuur. Nog steeds bekend bij veel Nederlanders vanwege het enorme Pavo paard op de fabriek.

In1998 is U.T.Delfia overgenomen door Nutreco waardoor Pavo tot 2012 onder Nutreco Holding NV functioneerde.

De productielocatie in Terschuur werd in 2002 te klein. Er waren daar geen mogelijkheden voor uitbreiding, waarna is gekozen voor een hoofdkantoor in Apeldoorn en productielocaties in Helmond en Heijen.

In Heijen heeft Pavo sinds 2010 zelfs een eigen, zeer gespecialiseerde mueslifabriek, waar geen andere voeders gemaakt worden.

In 2011 is het hoofdkantoor van Pavo verhuisd van Apeldoorn naar Boxmeer.
Onder Nutreco viel Pavo onder de Business Unit Hendrix Utd.

In april 2012 werd deze BU in haar geheel opgekocht door ForFarmers, een van de grootste Europese spelers op de mengvoermarkt. Het hoofdkantoor van ForFarmers bevindt zich in Lochem.

Voor het merk Pavo Paardenvoer heeft deze overname geen gevolgen. De mueslifabriek in Heijen blijft bestaan het het kantoor van Pavo is vanaf juni 2013 ook op deze locatie gevestigd.

Wil je weten hoe de Pavo fabriek, de opslag en het kantoor eruit zien? Doe dan de virtuele tour.