Zakgoed, supplementen & BigBoxen

Betaal veilig met iDEAL of Bancontact

Altijd op voorraad

Kies je filters

Categorie
Onderwerp
Type
97 - 120 van 141 artikelen |
Sorteren op:
Voeding en gezondheid
00:01:09
Voeradvies: Helpen bij de verharing
Video: Hoe ondersteun ik mijn paard tijdens de verharing? Je paard verhaart 2 keer per jaar: in de winter en in de zomer. Het kost je paard veel energie om te wisselen van vacht. Benieuwd hoe jij je paard kan helpen bij de verharing? Gebruik de tips in deze video!
Voeding en training
00:02:10
Voeradvies: Waarom een Pavo supplement?
Video: waarom kiezen voor een Pavo supplement? In bijzondere situaties kan het nodig zijn om het rantsoen van je paard aan te vullen met een supplement, bijvoorbeeld als je de weerstand, spijsvertering of spieropbouw extra wilt ondersteunen. Er zijn veel verschillende soorten en merken supplementen op de markt, die paarden niet allemaal even makkelijk eten. Ontdek in deze video waarom de supplementen van Pavo juist wel lekker én gezond zijn!
Voeding en training
00:01:32
Voeradvies: Hoeveel krachtvoer mag mijn paard?
Video: Hoeveel krachtvoer mag mijn paard? Het basisrantsoen van alle paarden bestaat uit ruwvoer - hooi, kuil en gras - en een aanvulling van vitaminen en mineralen. Heeft je paard meer energie nodig op op gewicht te blijven of om de training te kunnen volhouden? Dan kan je het rantsoen ook aanvullen met krachtvoer. Maar hoeveel heeft je paard hier dan van nodig? Heleen geeft in deze video richtlijnen over de hoeveelheid krachtvoer voor jouw paard.  
Voeding en gezondheid
00:02:20
Voeradvies: Hoe voer ik mijn paard gezond?
Video: Hoe voer ik mijn paard gezond? Als het gaat over gezonde voeding voor paarden, denken we in de eerste plaats aan ruwvoer: hooi en kuil. Een volwassen paard van 600 kilo heeft minimaal 8 kilo hooi per dag nodig of 12 kilo voordroog. Maar is alleen hooi voldoende om je paard gezond te houden? Onze dierenarts en nutritionist Veerle vertelt er meer over in deze video! 
Voeding en gezondheid
00:03:10
Voeradvies: Heeft mijn paard een balancer nodig?
Video: Heeft mijn paard een balancer nodig? Een balancer is een mix van vitaminen, mineralen en sporenelementen, die speciaal ontwikkeld is om een ruwvoerrantsoen uit te balanceren. Met een balancer zorg je er dus voor dat jouw paard alle dagelijkse voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Maar wanneer is het nou verstandig om een balancer te voeren? En hoeveel voer je dan? Onze dierenarts en nutritionist Veerle legt het uit in deze video!
Voeding en gezondheid
00:00:50
Hoe wordt Pavo Vital gemaakt?
Video: Hoe wordt Pavo Vital gemaakt? Pavo Vital is een balancer en bevat alle dagelijkse vitaminen, mineralen en sporenelementen in de juiste verhouding. Een balancer is speciaal voor paarden die alleen ruwvoer, zoals hooi en gras, eten en verder geen aanvulling van krachtvoer krijgen. Pavo Vital is gemaakt van 100% natuurlijk ingrediënten, timothee en luzerne van eigen Nederlandse bodem. Benieuwd hoe onze Pavo Vital gemaakt wordt? Ontdek het in deze video! 
Voeding en training
00:03:07
Animatie: Maagzweren bij paarden
Animatie: Maagzweren bij paarden Maagzweren komen veel voor bij paarden en pony’s. Uit onderzoek blijkt dat zeker 60% van alle sportpaarden hier last van heeft en in de draf- en rensport loopt dit op tot wel 90%! Maagzweren hebben gevolgen voor de gezondheid en de prestaties van je paard. Maar wat zijn maagzweren eigenlijk? Hoe ontstaan ze? Hoe herken je ze? En nog belangrijker: hoe kun je maagzweren bij je paard voorkomen?
Voeding en training
00:02:52
Animatie: Zo werkt Pavo Eas&Excel in jouw paard
Animatie: Zo werkt Pavo Ease&Excel in jouw paard Pavo Ease&Excel is een innovatieve sportmuesli, dat speciaal ontwikkeld is voor paarden met een gevoelige maag. Maar waarom werkt Pavo Ease&Excel zo goed? We leggen je dit graag uit!
Voeding en gezondheid
00:00:23
Pavo HayChunks uit de hand in de wei
Video: Pavo HayChunks uit de hand in de wei Pavo HayChunks is een gezonde ruwvoersnack en ideaal om je paard van wat extra bezigheid en afleiding te voorzien. Er zijn verschillende leuke manieren om de chunks te voeren, dus wees creatief!
Voeding en gezondheid
00:00:56
Pavo HayChunks uit een hooinetje
Video: Pavo HayChunks voeren uit een hooinetje Pavo HayChunks is een gezonde ruwvoersnack en ideaal om je paard van wat extra bezigheid en afleiding te voorzien. Er zijn verschillende leuke manieren om de chunks te voeren, dus wees creatief!
Voeding en gezondheid
00:00:50
Pavo HayChunks houden de paarden rustig als het voertijd is!
Video: Pavo HayChunks houdt je paard rustig bij voertijd Pavo HayChunks is een gezonde ruwvoersnack en ideaal om je paard van wat extra bezigheid en afleiding te voorzien. Er zijn verschillende leuke manieren om de chunks te voeren, dus wees creatief!
Voeding en gezondheid
00:00:53
Pavo FibreBeet bereiden
Video: Pavo FibreBeet bereiden
Voeding en gezondheid
00:00:54
Pavo SpeediBeet bereiden
Video: Pavo SpeediBeet bereiden Pavo SpeediBeet is een hoogwaardig ruwvoer voor paarden. Het bestaat uit ontsuikerde bietenpulpvlokken en is daarmee ook erg geschikt als extra ruwvoeraanvulling voor paarden en pony's die gevoelig zijn voor suiker. Het bevat namelijk maar 5% suiker en helemaal geen zetmeel of melasse! Door het speciale verhittingsproces zijn de suikerarme bietenpulpvlokken al na 10 minuten werken klaar om te voeren. Kortom: snel klaar, makkelijk te voeren en gezond voor alle paarden!  
Voeding en gezondheid
00:02:49
Animatie: het belang van ruwvoer
Animatie: het belang van ruwvoer Van nature grazen paarden bijna de hele dag én nacht. Ze eten dan vooral ruwvoer: hooi, kuil en gras. Ruwvoer houdt paarden gezond, maar waarom is ruwvoer eigenlijk zo belangrijk voor paarden? En hoelang kan een paard zonder hooi of gras? Ontdek het in deze animatievideo! 
Voeding en training
00:03:15
How to: gewicht van je paard meten
Video: Hoe meet je het gewicht van je paard met een gewichtsmeetlint? Een gewichtsmeetlint is een handig hulpmiddel om het gewicht van je paard te meten. Het is niet alleen leuk om te weten hoe zwaar je paard is, maar ook heel belangrijk bij het opstellen van een voerrantsoen, het doseren van medicatie én om je paard op ideaal gewicht te krijgen. Onze dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche legt je in de video uit hoe je een gewichtsmeetlint het beste kunt gebruiken.
Voeding en training
00:05:35
How to: Body Condition Score paard meten
Video: Hoe beoordeel je de Body Condition Score (BCS) van je paard? Om te beoordelen of je paard te mager, te dik of precies goed is, voer je een Body Condition Score uit, oftewel een BCS. De meest betrouwbare methode om dit te meten is met de 9-punts Body Condition Score van Dr. Henneke. Bij het meten van de BCS beoordeel je 6 verschillende plekken op het paard. Namelijk de nek, schoft, rug, staartbasis, ribben en het gebied net achter de schouder van je paard. Op iedere plek ga je bepalen hoeveel vet er opgeslagen zit. Bij iedere meetplek geef je een score tussen de 1 en 9. Hoe meer vet, hoe hoger de score. Als je paard een score krijgt van 1, 2 of 3 betekent dit dat je paard te mager is. Een score van 4 of 5 geeft een normale conditie aan en vanaf een score van 6 is je paard te zwaar. Bij een score van 8 of 9 spreken we zelfs over obesitas en is het cruciaal dat je paard gaat afvallen.  Onze dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche doet het voor in deze video. Veel succes met het meten van de Body Condition Score van je eigen paard!
Voeding en gezondheid
00:00:52
Pavo FibreNuggets bereiden
Video: Pavo FibreNuggets bereiden
Voeding en training
00:57:46
Webinar: Paard te dik? Tips voor gezond afvallen
Webinar: Paard te dik? Tips voor gezond afvallen Meer dan de helft van alle recreatief gehouden paarden in Nederland is te dik. Het ziet er vaak wel gezellig uit, zo’n lekkere dikkerd, maar overgewicht kan serieuze gezondheidsproblemen geven voor je paard en dat wil je natuurlijk niet. Tips van de experts In deze webinar geven Veerle Vandendriessche, dierenarts en nutritionist bij Pavo, en Carolien Munsters, sportfysioloog bij Moxie Sport Analysis & Coaching, tips om paarden met overgewicht op een gezonde manier te laten afvallen!
Voeding en gezondheid
00:53:59
Webinar: Hoefbevangenheid, voeding & behandeling
Webinar: Hoefbevangenheid bij paarden Hoefbevangenheid is een ontsteking binnen de hoef en een zeer pijnlijke aandoening voor paarden. In deze webinar gaat onze nutritionist en dierenarts Veerle Vandendriessche verder in op het ontstaan van hoefbevangenheid, de symptomen en hoe jij als eigenaar hiermee kan omgaan. Want: een paard dat eens hoefbevangen is geweest, blijft hier altijd gevoelig voor!
Voeding en gezondheid
01:00:28
Webinar: Als paarden ouder worden...
Webinar: Als paarden ouder worden... In deze online webinar legt dierenarts Harrit van der Meer (DAP Nijkerk-Wellensiek) uit hoe paarden veranderen naar mate ze ouder worden en welke gezondheidsproblemen er kunnen ontstaan. Onze dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche Vandendriessche gaat vervolgens verder in op de veranderende voedingsbehoefte van oudere paarden en geeft praktische tips rondom het ideale rantsoen en management.
Voeding en gezondheid
01:02:42
Webinar: Gezond en fit de zomer door
Webinar: Gezond en fit de zomer door! Het weideseizoen is in volle gang! Maar waar moet je op letten als je meer gaat rijden en de paarden weer veel buiten zijn? In deze gratis online webinar krijg je antwoord op deze vragen. Dierenarts en nutritionist bij Pavo Veerle Vandendriessche vertelt alles over de gevaren die op de loer liggen, de basis voerbehoefte van een paard en het ideale zomerrantsoen. Instructeur en voormalig Grand Prix-ruiter Herman Wientjes legt vervolgens uit wanneer beweging overgaat in training en hoe je erachter kunt komen hoe fit je paard eigenlijk is. Hij geeft ook waardevolle tips over hoe je stap voor stap de conditie opbouwt. Agenda: 1. Management & voeding: Voedingsbehoefte van je paard Het ideale zomerrantsoen 2. Training vs. beweging Conditie opbouwen: do’s & don’ts Trainingsplan 
Voeding en training
01:28:49
Webinar: Succesformule voor sportpaarden
Webinar: Succesformule voor sportpaarden Ben jij fanatiek met je paard aan het trainen en wil jij ook het beste uit jullie als combinatie halen? In deze webinar geeft dierenarts en nutritionist Veerle Vandendriessche samen met Herman Wientjes (instructeur en voormalig Grand Prix-ruiter) tips en trics over een goed doordacht sportmanagement, van voeding tot training. Want alleen als je alles voor elkaar hebt, kan je paard maximaal presteren!  Na het kijken van de webinar weet je: Alles over spieren De werkelijke energie- en eiwitbehoefte Het ultieme sportrantsoen De ideale trainingsopbouw De meest voorkomende trainingsproblemen (en oplossingen) Hoe je blessures kan voorkomen
Voeding en training
00:04:17
Go for gold met Merel Blom
Go for gold met Merel Blom Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Eventer Merel Blom laat ons in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als alles in het teken van de Olympische Spelen staat? En wat heeft zij nodig om het beste uit zichzelf en uit haar paarden te halen?
Voeding en training
00:04:40
Go for gold met IJsbrand en Bram Chardon
Go for gold met IJsbrand en Bram Chardon Wat betekent topsport? Om tot het uiterste te gaan, iedere dag opnieuw? Menners IJsbrand en zoon Bram Chardon laten in deze mini-documentaire een uniek kijkje achter de schermen zien. Wat zijn de mooie en moeilijke momenten als je aan de top staat? En wat hebben zij nodig om het beste uit zichzelf en uit de paarden te halen?